Обнављање мреже атарских путева у Општини Рума

величина слова

5. новембар 2015.

Šljunčenje atarskog putaДанас је почело шљунчење атарских путева у Општини Рума. Председник румске општине Слађан Манчић је обишао прве радове који се изводе у Краљевцима и том приликом истакао да ће за пројекат ревитализације мреже атарских путева бити издвојено 20 милиона динара.

"У Краљевцима се шљунче два атарска пута. Један код пластеника на улазу у село, а други у наставку Вељкове улице. Шљунчимо путеве према приоритетима које смо добили од месних заједница. Вредност радова у Краљевцима је преко 1,6 милиона динара, а иначе свих 20 милиона динара, које смо издвојили за шљунчење, су средства из буџета Општине Рума", изјавио је председник Манчић и додао да ће се поред атарских путева у Краљевцима на силазу са асфалтног пута радити и отресишта од 50 до 100 метара.

 

Predsednik Mančić"Користићемо сваки дан лепог времена да атарске путеве доведемо у нормално стање и уједно олакшамо кретање пољопривредника кроз сам атар. Након Краљеваца, атарски путеви ће се радити и у Жарковцу и Путинцима, после тога ћемо механизацију ангажовати на атарским путевима у Вогњу, као и на оним који се наслањују на сам град и пут М-21. У последњој фази на ред долази јужни део наше општине Грабовци, Платичево, Кленак, Буђановци итд. Сва средства планирамо да утрошимо и ревитализујемо мрежу атарских путева што је боље могуће", казао је први човек локалне самоуправе.

Председник Манчић је нагласио да ће атарски путеви у зависности од тренутног стања, бити посебно третирани, тј. да ће се негде за насипање користити ризла, а негде шљунак, као и да ће дебљину слоја диктирати услови на терену.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001