Најбоље боксерке света долазе у Руму

величина слова

4. новембар 2015.

Boks konferencija5. Светски куп у боксу за жене окупиће у јануару најбоље светске такмичарке у Руми. Наш град ће бити домаћин овог престижног такмичења А класе, од 7. до 13. јануара, а директор турнира Јовица Панић(Војвођански боксерски Савез) очекује долазак преко 200 такмичарки из целог света.

"За сада је учешће потврдило десет селекција са четири континента. То су репрезентације Русије, Словачке, Румуније, Велса, Норвешке, Хрватске, Новог Зеланда, Казахстана, Доминиканске Републике и наравно Србије. Ово је тек почетак, реално је да овим такмичењем оборимо претходне рекорде у бројности и верујемо да ће на 5. Купу нација у Руми учешће узети између 30 и 35 држава. На руку нам иде и померање Светског првенства у Казахстану за мај и нема разлога за бригу, сигурни смо да ће најбоље боксерске нације доћи у Руму", изјавио је Панић.

SparingСелектор српске женске бокс репрезентације Марко Тубић верује у добар наступ наших такмичарки. "Долазак Русије и Казахстана, који у Руму доводе и А и Б селекцију, је велики мотив за наше девојке, јер су те те репрезентације сам врх светског бокса. Са друге стране ми имамо 12 медаља са европских и светских првенства и од 2010. године по учинку смо седма репрезентација у Европи", тврди Тубић.

Највеће наде се полажу у капитена српске репрезентације Милену Матовић(19), вишеструку државну првакињу и освајачицу бронзаних одличја на Светском првенсту у Турској(2011. год.), те Европским првенствима у Русији (2012.) и Пољској (2013.).

Milena Matović"Овогодишњи Куп нација је велики изазов за мене, ово ми је прва сезона међу млађим сениоркама. Наступ у Руми ће бити веома добар тест мојих тренутних могућности и очекујем да ћу уз помоћ публике оправдати очекивања", казала је Милена, која бокс тренира већ шест година.

Добар наступ очекује и Андреа Милошевић(18), освајачица бронзане медаље на Европском првенству у Мађарској ове године.

"Добро ћу се припремити за Светски куп нација. Од јануара стичем право наступа у категорији млађих сениорки, тако да ћу у Руми имати прилике да покажем свој квалитет . Жеља ми је да будем репрезентативка Србије дуги низ година и да Србију промовишем и на Олимпијским играма", нагласила је Андреа.

Dobrica Makuljevič i Marko TubićСпортска хала ће бити спремна да одговори високим стандардима овог такмичења сматра директор Спортског центра "Рума" Добрица Макуљевић.

"Веома смо почаствовани што ћемо бити у прилици да организујемо овако значајан спортски догађај. Потрудићемо се да све буде на врхунском нивоу, како доликује овом нивоу такмичења. Уверен сам да ће Светски куп нација испратити бројна публика и да ћемо присуствовати једном великом спектаклу", закључио је Макуљевић.

Први меч је на програму 8. јануара у 15 часова, а због великог броја учесница могући су мечеви на два борилишта. Сви смештајни капацитети у Општини Рума биће попуњени. Због аклиматизације поједине прекоокеанске репрезентације, попут Новог Зеланда и Доминиканске Републике стићи ће у Руму 6. јануара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001