Реновирање зграде Општине Рума у Орловићевој улици

величина слова

4. новембар 2015.

NačelnikПредстојећег викенда у згради Општинске управе у Орловићевој улици бр. 5 реновираће се Шалтер сала. Начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић каже да се радови изводе у у циљу побољшања материјално-техничких услова рада Општинске праве, те да је за ову намену издвојено 400.000 динара.

"У петак ће у згради Општине Рума у Орловићевој улици бити скраћено радно време до 12 часова, управо из разлога обављања послова на реновирању шалтер сале, како би се она већ у понедељак поново ставила у функцију. Такође, у популарној "малој општини", у Главној улици бр. 107 недавно су замењена стара дотрајала врата на улазу у зграду. Дакле, трудимо се да, колико је то могуће, унапредимо услове, али чињеница је да је Општини Рума потребна нова, јединствена зграда", изјавио је начелник Љубишић.

Начелник је истакао да локална самоуправа за следећу годину најозбиљније разматра могућност изградње зграде у којој би све службе Општинске управе биле на једном месту.

"Оно што планирамо следеће године превазилази радове који су сада у току. Наиме, током прве половине следеће године планирамо да уђемо у реализацију, односно израду пројекта нове зграде, где ће све службе бити на једном месту. Ту пре свега мислим на све општинске службе, али и Дирекцију за изградњу Руме, ЈУП "План", републичке инспекторе који су смештени у Главној улици, службу Војног одсека. Планирана локација за ову зграду је у Главној бр. 107. За све ово су потребна значајна финансијска средства. Део би обезбедили од продаје имовине у власништву Општине Рума, а део из текућих прихода у буџету, који су у порасту", поручио је Љубишић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001