Гранд при за ГТО "Бранко Радичевић" из Руме и словеначки ТО КУД „Добреч“

величина слова

2. новембар 2015.

Tamburasi pobedniciПобедници 2. Међународног фестивала великих тамбурашких оркестара, који је у петак и суботу одржан у Руми, су Градски тамбурашки оркестар„Бранко Радичевић“ из Руме и ТО КУД „Добреч“ из Драгатуша (Република Словенија). Оба тамбурашка оркестра су од стручног жирија добила по 98 поена. Трочлани стручни жири у саставу проф. Слободан Атанацковић, проф. Зоран Мулић и проф. музике Нежа Жгур(Република Словенија) је златне плакете доделио Суботичком тамбурашком оркестру, ТО ХКПД „Томислав“ из Голубинаца и Тамбурашком оркестру Општине Семељци (Република Хрватска).

TamburasiСребрне плакете су добили румски ВТО ХКПД „Матија Губец", Градски тамбурашки оркестар Бања Лука(БиХ), Тамбурашки оркестар РКУД „Пелагић“ такође из Бања Луке, док је бронзана плакета уручена чешком ТО „Брач“ из Студењке. У ревијалном делу програма наступили су гости из Македоније Кумановски тамбураши и Нино Величковски.

Диригент Градског тамбурашког оркестра „Бранко Радичевић“ из Руме Бошко Богичевић сматра да је публика у Руми имала могућност да два дана ужива у врхунској тамбурашкој музици. "Евидентно је да су наступи свих тамбурашких оркестара били квалитетни и фестивал је оправдао очекивања. Нама је драго што смо освојили гранд при у изузетно јакој конкуренцији. Сви оркестри су се максимално озбиљно припремили и то даје додатну тежину овом успеху", изјавио је Богичевић.

Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић истиче да велики број посетилаца најбоље сведочи о значају овог фестивала.

Marija Stojčević"Рума има богату тамбурашку историју, коју негује и чува. Румљани уживају у звуцима тамбуре и зато је и ове године посета на завидном нивоу. Општина Рума ће и у наредним годинама дати подршку при организацији овог међународном фестивала", казала је Марија Стојчевић.

Покровитељ 2. Међународног фестивала великих тамбурашких оркестара је Општина Рума, а поред локалне самоуправе фестивал је финансијски помогао и Покрајински секретаријат за културу АПВ.

Фестивал су организовали Културни центар Рума и Савез тамбурашких друштава Војводине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001