Изложба слика у Завичајном музеју Рума - Пеђа Јововић и Драган Дебиш

величина слова

2. новембар 2015.

Дебиш, Неговановић и ПеђаИзложба слика Предрага Пеђе Јововића и Драгана Петровића Дебиша отворена је у петак, 30. октобра, у Завичајном музеју Рума. Изложбу је отворио заменик директора Туристичке организације општине Рума, Бошко Неговановић. „Пеђа и Дебиш, како се потписују на својим сликама, нуде нам нову прилику да откријемо ту лепоту у својим очима уз помоћ њихове имагинације и неоспорног талента, при чему Пеђа, који је и старији пуних 14 година, излаже по осми пут, а Дебиш трећи пут. На једној страни робусни и габаритни Пеђа, а на другој нешто тањи, нежнији уметник дечачког лика, Дебиш, сваки на особени начин уводе нас у свој свет боја и маште, желећи са нама да поделе своја сновиђења и своје доживљаје. И док Пеђа то демонстрира уљем на платну различите тематике са својственом текстуром слојевитих боја које одају његову личност истовремено сведочећи да се иза овог, на први поглед застрашујућег лика, крије уметничка душа, Дебишев акрил на платну карактерише савршена цртачка артикулација пуна нежности, ритма и тајанствености“, рекао је Неговановић.

Пеђине и Дебишеве слике су изложене у легату др Романа Соретића, до 14. новембра.

 

Изложба слика Пеђе и ДебишаПредраг Пеђа Јововић рођен је 29.3.1960. године у Београду. Сликарством се бави више од 25 година и у том периоду приредио је 7 самосталних изложби. Излагао је преко 200 пута на жирираним салонима и колективним изложбама, где често осваја похвале и награде. Своје слике, радо дарује у хуманитарне сврхе. Преко 100 пута учествовао је на сликарским колинијама у Србији и иностранству. Живи и ради у Руми.

Драган Петровић Дебиш рођен је 1974. године у Руми. Завршио је средњу школу за примењену уметност у Новом Саду, графички одсек. Сликарством се активно бави више од двадесет година. Излаже трећи пут самостално, а учесник је многобројних групних и уметничких колонија код нас и у иностранству. Добитник је више награда и признања за свој рад.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001