XVI седница Општинског Већа: Пољочувари, именовано Привремено тело Друге МЗ, већа безбедност на локалном путу Буђановци - Пећинци

величина слова

30. април 2015.

Opštinsko većeПред члановима Већа на данашњем заседању нашао се Извештај о раду пољочуварске службе. У претходној години било је ангажовано 22 пољочувара чији је рад финансирала Општина Рума. За ту намену издвојено је 6,123.824 динара. Начелник Одељења за привреду и буџет Душан Бараћ сматра да су пољочувари савесно обављали свој посао и да су оправдали поверење, те ће у мају у Општини Рума поново бити ангажована пољочуварска служба. Начелник Бараћ је посебно апострофирао чињеницу да је захваљујући пољочуварској служби значајно смањено паљење усева.

Општинско веће је донело одлуку о разрешењу Савета Друге МЗ у Руми. За то су се стекли услови јер се Савет није састао три месеца. Именовано је и Привремено тело којим ће председавати Никола Јурца.

 

KamioniКако би се повећала безбедности у саобраћају изгласан је и Закључак о изради планске документације, забрани теретног саобраћаја и постављању саобраћајне сигнализације за локални пут Буђановци-Пећинци. "Нажалост два дечка из Никинаца су недавно настрадала на овој путној деоници. Пут нема ни употребну дозволу и није на прави начин ни пуштен у саобраћај. Ја сам разговарао са челним људима пећиначке Општине да заједно приступимо овом проблему. За почетак је потребно извршити обележавање и постављање саобраћајне сигнализације, али и забранити теретни саобраћај. Полиција ће ту имати велику улогу у кажњавању свих оних који се оглуше о забрану. Сви они који иду из Шапца за Пећинце користе овај путни правац и теретни саобраћај бележи велики пораст. Наш циљ је да ниво саобраћаја доведемо у безбедне оквире", казао је начелник Општинске управе Општине Рума, Душан Љубишић.

Усвојен је Предлог Одлуке о избору организације која ће утврдити тржишну вредност парцеле бр. 3883/23 к.о. Рума. Тај посао је поверен Пореској управи - Филијала Рума, а реч је о парцели која се налази поред производног погона "Адријане текс", која и жели да купи поменуто земљиште.

Краткорочна новчана помоћ је одобрена Марији Новаковић из Руме. За санацију последица пожара локална самоуправа ће издвојити 30.000 динара.


Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001