Свечана конференција поводом објављивања Трећег позива за прикупљање пројектних предлога

величина слова

30. април 2015.

Svečana konferencijaКанцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције Босне и Херцеговине уз подршку Заједничког техничког секретаријата, организовала је 29.04.2015. у Београду, у Дому омладине свечану конференцију поводом објављивања 3. позива за достављање предлога пројеката у оквиру Прекограничног програма Србија – Босна и Херцеговина кроз Инструмент за претприступну помоћ (ИПА).
Конференцију је посетило више од 70 гостију, а присутнима су се обратили званичници Оскар Бенедикт – заменик шефа Делегације Европске уније у Републици Србији и Љиљана Панџић – менаџер програма Делегације Европске уније у БиХ. Такође, испред Канцеларије за европске интеграције Републике Србије присутнима се обратио Срђан Мајсторовић – заменик директора, а испред Дирекције за европске интеграције БиХ обратила Нада Бојанић – шеф одсека за прекограничне, међународне и посебне програме помоћи ЕУ БиХ
. Конференцији су присуствовали и представници румске Канцеларије за локални економски развој Ивана Бојанић и Драган Косановић.

Svečana konferencija 2Тијана Лабан и Љиљана Панџић су презентовале досадашњу помоћ ЕУ у поплавама погођеним подручјима у обе земље, док је преглед предходна два позива као и специфичности трећег презентовао Немања Нешић – шеф Заједничког техничког секретаријата.
Такође, представљена су и два примера добре праксе прекограничног партнерства и то у пројектима Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли (ЦБП Србија – БиХ) и Прекогранична заштита и спасавање од поплава (ЦБП Србија – Црна Гора).

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001