Полетарац обележио 61 годину постојања

величина слова

29. април 2015.

Gusari iz vrtićaУстанова предшколског васпитања и образовања "Полетарац" јуче је прославила 61 годину рада. Тим поводом у Великој дворани Културног центра у Руми одржана је пригодна приредба. Целокупан програм су осмислили васпитачи и деца која похађају УПВО "Полетарац". Око 700 гледалаца, махом родитеља, уживало је у маштовитости, креативности и јединственом хумору својственом само деци. Без трунке треме малишани су показали велики таленат за игру, песму и глуму, што је публика наградила громогласним аплаузима. У програму су учествовале групе деце из свих објеката "Полетарца".

 

Dragana StojšićPriredbaИспред УПВО "Полетарац" окупљенима у Културном центру Рума се обратила директорица Драгана Стојшић. "Ову радну годину обележило је опремање и отварање целодневног боравка у Добринцима, а у сарадњи са локалном самоуправом у плану је отварање новог објекта у Платичеву. Наш циљ је да предшколским васпитањем и образовањем буде обухваћен што већи број деце, нарочито из осетљивих друштвених група. Уз пожртвован рад, љубав и негу, све нас који бринемо о деци, посебно радује кад малишани стекну нова знања и вештине. Поносни смо што смо део њиховог одрастања. Деца су нежна и племенита, увек спремна да поделе своју спонтаност и ведрину и зато сам сигурна да су вечерас у приредби сви уживали", казала је Драгана Стојшић.

Mališani iz PoletarcaPublikaПолетарац просечно похађа око 1.200 деце, распоређених у 60-ак група. Цена вртића на месечном нивоу износи 3.000 динара, а то је само 20 одсто економске цене. Остатак од 80 одсто трошкова сноси Општина Рума. Румски вртић је међу најповољнијим у Србији о чему су крајем прошле године писали бројни медији. Румска локална самоуправа обезбеђује и бесплатан боравак у вртићу за треће и четврто дете, као и за децу из породица корисника материјалног обезбеђења породице Центра за социјални рад. УПВО "Полетарац" на терет Општине Рума похађају и деца из вишеплодних трудноћа(тројке и четворке...), као и деца са сметњама у развоју и деца без родитељског старања.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001