Среда 29. април / Велика дворана КЦ-а / 20.00 / Цена улазнице 500 динара

величина слова

27. април 2015.

Vivax VohХор Viva Vox из Београда, предвођен диригенткињом Јасмином Лорин, постоји од 9. маја 2005. године. 2009. године у своје наступе
уводи ритмичку подршку битбокса, вокалне технике којом се имитирају звуци бубњева и перкусија и окреће се извођењу популарне музике искључиво гласовима, без инструменталне пратње. Ова комбинација чини их јединственим у нашој земљи.

Ширу популарност у земљи и свету стекли су у јулу 2011. године, када је видео снимак њиховог извођења песме Du hast немачког бенда Rammstein постао вирални хит на друштвеној мрежи YouTube. Уследио је концерт у београдском Сава Центру 1. децембра 2011. године, за који су карте биле распродате већ две недеље унапред. На овом концерту први пут су у свом маниру извели микс песама британског бенда The Prodigy који је по популарности надмашио њихову обраду песме Du hast. Само годину дана касније,почетком децембра 2012. Viva Vox је пред препуном великом салом Сава Центра одржао не један, већ три концерта у низу. Остатак света добио је прилику да их слуша уживо на турнејама у Пољској, Чешкој, Аустрији, Белорусији и многим другим земљама.

Врхунац њихове досадашње каријере представља концерт у сали Генералне скупштине Уједињених Нација поводом прославе Српске нове године 14. јануара 2013. године, којим су преузели одговорну улогу културних амбасадора наше земље пред целим светом. Као једини музички састав из Србије који је икада наступио у овој дворани, Viva Vox се придружио листи пробраних светских музичара којима је припала та велика част. 9.маја 2015. године тачно на 10. рођендан Viva Vox-а, одржаће свој први велики концерт у Комбанк Арени!

www.kcruma.co.rs

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001