Упис ђака првака

величина слова

14. април 2015.

PrvaciУ току је упис деце у први разред основнe школe, а према статистици, ове године у школским клупама широм Србије можемо очекивати више првака.
У школској 2015/16. години уписују се сва деца рођена од марта 2008. до марта 2009. године и по статистичким показатељима у том периоду рођено је 68.740 деце.
Од докумената су потребни
: извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, потврда да је дете похађало предшколски програм, а треба и да обави систематски преглед, има уверење од лекара да је способно за школу и доказ о вакцинацији.
Деца из осетљивих друштвених група могу да се упишу у школу без доказа о пребивалишту родитеља и потребне документације.

Постоји могућност да дете раније крене у школу, са шест до шест и по година, али тек након провере спремности за полазак у школу. Такође, ако дете старије од седам и по година, због болести или других разлога, није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања.
Школа је дужна да упише свако дете са свог подручја, али на захтев родитеља, у складу са могућностима школе, дете може похађати и школу којој територијално не припада.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001