Дом здравља "Рума" акредитован на период од седам година

величина слова

8. април 2015.

Dr Snežana Bojanić Stojić i Slađan MančićДа је квалитет здравствених услуга у румском Дому здравља на највишем могућем нивоу потврдио је и извештај Агенције за акредитацију здравствених установа Републике Србије, који је јуче стигао у ову здравствену установу. У извештају се, између осталог, наводи да је Дом здравља "Рума" на најбољи могући начин испунио захтевне критеријуме које је пред њега поставила Агенција за акредитацију здравствених установа и да је због тога акредитован на максималан период од седам години.

Тим поводом данас је у Градској кући одржана конференција за медије на којој су говорили председник Општине Рума Слађан Манчић и директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић.

"До сада је само 26 здравствених установа (болнице, клинике, домови здравља..) у Србији акредитовано на период од седам година, што је максималан број година на који се може акредитовати. То је још једно велико признање нашој установи за које, поред запослених у Дому здравља, велики удео има и локална самоуправа, која је и финансирала поступак реакредитације. Период на који смо акредитовани за нас представља велику обавезу да наставимо да усавршавамо и унапређујемо оно што смо добро радили и наравно прихватимо нове препоруке како би услуга у нашем Дому здравља била још квалитетнија", казала је директорица др Снежана Бојанић Стојић.

Dom zdravlja RumaСвечаност поводом акредитације биће уприличена 21. априла у Београду, а директорима акредитованих здравствених установа сертификате ће уручити министар здравља др Златибор Лончар.

Сам период од седам година на колико је акредитован Дом здравља "Рума" говори о одговорном, стручном и посвећеном раду руководства установе и запослених, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић. "Успех сваког јавног предузећа и установе сматрамо и за наш лични успех, јер смо ми сви један тим који има заједнички циљ унапређење услова живота у Општини Рума. Ми ћемо и у наредном периоду пружати помоћ свим нашим предузећима и установама, а посебно Дому здравља, који има специфичну важност јер брине о здрављу становника Општине Рума. У прилог томе бих напоменуо да је локална самоуправа из општинског буџета издвојила и 500.000 динара за набавку рачунарске опреме у румском Дому здравља. Дакле, акредицаја је добијена, али ми желимо да додатно унапредимо и модернизујемо Дом здравља и сигурно ћемо то чинити и у будућности", поручио је председник Манчић.

Директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић је изразила захвалност Општини Рума на рачунарској опреми, уз опаску да је информатички рад веома битан ову здравствену установу. "Информатички рад је био и један од важних сегмената и самом поступку акредитације и пошто информационе технологије константно напредују важно је модернизовати рачунарску опрему. Ова донација ће олакшати и убрзати рад било да је реч о неким процедуралним стварима или о електронском здравственом картону, раду у апотекама... У нашој установи не постоји ниједан сегмент рада који није информатички подржан и стога рачунарска опрема, коју треба да добијемо, је једнако потребна као и основни медицински материјал", закључила је директорица др Снежана Бојанић Стојић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001