За сва питања о дигитализацији позовите 18911

величина слова

6. април 2015.

Digital TVМинистарство трговине, туризма и телекомуникација Србије издало је званично саопштење да је у петак, 3. априла званично почео са радом Позивни центар за подршку грађанима у процесу преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала.
Позивом на број 18911 грађани могу добити све корисне информације везане за дигитализацију.
“Путем позивног центра грађани ће моћи да добију све информације о томе на који начин се обезбеђује пријем дигиталног телевизијског сигнала, преко којих предајника у Републици Србији ће бити емитован сигнал, које су неопходне техничке претпоставке да би био реализован пријем телевизијског дигиталног сигнала, како се инсталира уређај за пријем дигиталног сигнала, чему служи жиг гаранција „дигитал ТВ“, у којим зонама расподеле се налазе различите општине, места и градови у којима грађани живе, када се искључује аналогни сигнал у различитим општинама, местима и градовима. Позивни центар ће пружати и техничко-технолошку помоћ корисницима који су остварили право на субвенционисану куповину СТБ уређаја системом ваучера”, наводи се даље у саопштењу.

Из Министарства подсећају грађане да фазна гашења аналогних предајника почињу 15. априла са регионом Вршца, а да ће до 17. јуна на целој територији Србије биће окончан прелазак са аналогног на дигитално емитовање.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001