2. фебруар 2015.
На првој Кобасицијади у Платичеву, организованој првог дана фебруара у популарном угоститељском објекту „Fratello“ окупили су се сремски домаћини, произвођачи ове традиционалне прерађевине од свињског меса из овог села, Кленка, Грабоваца и Витојеваца.
У конкуренцији од 26 узорака димљене домаће сремске кобасице прву награду за најукуснији производ из сеоског домаћинства освојио је Никола Црнојачки из Кленка, друга је припала Слободану Трипићу из Платичева, а трећа Радославу Рајчевићу из Кленка. Одлуку о томе донела су два жирија. Најпре је петочлани жири од 26 понуђених кобасица из домаће радиности одабрао три најукусније, а затим је трочлани месарски жири одредио крајњи поредак, односно прво, друго и треће место.
Више о овој манифестацији прочитајте на сајту Туристичке организације општине Рума.