Компанија "Каблекс" из Платичева запошљава 40 радница

величина слова

18. септембар 2020.

Привредни субјекти, у немогућности да пронађу радну снагу, често се обрате локалној самоуправи, а таква је ситуација била и са компанијом Каблекс из Платичева којој је потребно 40 радница, изјавио је данас Душан Љубишић, начелник Општинске управе Општине Рума.

"Компанија Каблекс из Платичева нас је контактирала да пробамо да им помогнемо да пронађу 40 радница, које би биле вољне да раде у њиховом производном погону. Све жене које су заинтересоване могу се пријавити у самој фабрици у Платичеву, али и контактирати локалну самоуправу у Руми. Ово је прилика пре свега за жене, да тако кажем, са јужне територије наше општине и околних села: Хртковаца, Кленка, Никинаца, Буђановаца, Грабоваца и Витојеваца, али наравно за посао се могу јавити и из Руме и свих осталих села наше општине", рекао је Љубишић, осврнувши се и на актуелну привредну ситуацију у румској општини.

"Буџетски прилив по основу пореза на зараде најбољи је показатељ тренутне привредне ситуације у нашој Општини. То је наш најзначајнији прилив, практично, једна трећина буџета се пуни по том основу. С обзиром на целокупну ситуацију у свету и на ковид 19, који у последних неколико месеци ствара потешкоће у пословању, можемо рећи да смо задовољни какво је стање привреде. На територији наше општине све фабрике раде, све имају потребу за додатним запошљавањем. На данашњи дан по евиденцији Националне службе за запошљавање имамо 2.808 људи незапослених, у поређењу са прошлом годином у истом периоду смо имали 3400 људи. Дакле, то је добро и имамо уверавања из НСЗ-а да се тренд смањивања незапослених наставља", напоменуо је Љубишић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001