Акција добровољног давања крви

величина слова

1. јул 2020.

Црвени крст Рума позива све суграђане који су здрави и могу и желе да дају крв да се одазову акцији која ће се одржати у четвртак, 2. јула 2020. године у холу Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми, од 8 до 12 часова.

У ситуацији у којој се налазимо везано за Covid-19, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а добровољно давање крви ни на који начин не теба одлагати.
У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције за даваоце крви се примењују додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење. Већина мера су саставни део уобичајеног избора давалаца крви са изменама које имају за циљ само да појачају надзор у новонасталој ситуацији.

Континуирано, благовремено и ефикасно снабдевање здравствених установа и болесника безбедном крвљу и крвним продуктима (компонентама и дериватима) представља веома важан предуслов за функционисање здравственог система сваке земље. То значи да је број давалаца крви од општег друштвеног значаја, а обезбеђење довољне количине крви и лекова добијених из крви за сваку земљу представљају њено национално богатсво.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001