Замена столарија на Дому културе у Стејановцима

величина слова

29. јун 2020.

На згради Дома културе у Стејановцима у току је замена столарије у великој сали, а Општина Рума је за ову намену издвојила 400.000 динара. Столарија на објекту је стара готово 40 година и због дотрајалости замена је била неопходна, истиче Стојан Кескеновић, председник МЗ Стејановци.

"Општина је одобрила средства и ми смо на Савету месне заједнице донели одлуку да урадимо прозоре у Дому културе. Мењамо осам великих прозора и једна врата. Још нам је остало мало пара, то ћемо видети, ако будемо у могућности, да купимо и једну климу малој сали. Захвалио бих се председнику Манчићу што нам је изашао у сусрет, испунио дато обећање. Имали смо најбољи Дом културе у Срему, имамо га и сада. Морамо да га одржавамо и много нам значи за наше сеоске манифестације: „Први глас Срема“, „Дане вина“, сајам свињарства... Деца овде имају и пробе фолклора, реч је централном објекту у селу. Не желимо да пропадне, као у Великим Радинцима и Бешенову, ми гледамо да будемо мало бољи од њих пошто су они комшије", уз осмех је поручио Кескеновић и додао да је у плану уређење дела крова и још неколико мањих прозора на објекту.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је напоменуо да је 5 милиона динара, у складу са захтевима савета месних заједница, већ подељено.

"Средства смо поделили у износима који су они тражили за неке своје основне потребе, радове који су они планирали да ураде. У Стејановцима је урађена замена прозора и врата, дрвена дотрајала столарија је замењена пвц столаријом. Настављамо да радимо и како је која месна заједница ажурна, брза, тако и спроводи радове на терену", оценио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001