Тројка из блока пети пут у Руми

величина слова

28. јун 2020.

Пету годину за редом Рума је била домаћин хуманитарно – спортског турнира у брзом шутирању тројки -„Тројка из блока“. На турниру је учествовало 304 шутера и овом приликом је прикупљено више од  650.000 динара. Прикупљена средства су упућена у хуманитарне сврхе, за помоћ породици Димић из села Божевца на Косову и Метохији.

Породица Димић живи у веома тешким условима и једна је од последњих породица у овом селу. Родитељи Бранко  и Илинка имају троје малолетне деце, живе од минималне социјалне помоћи и дечијег додатка, обрађују и нешто земље, а помоћ им је преко неопходна како би обновили кућу и опремили је покућством.

До сада, током претходне четири године, на овој  спортско-забавној манифестацији организација Срби за Србе само у Општини Рума помогла је породицама Јеремић из Руме, Ђикић из Путинаца, Смуков из Добринаца и Драгићевић из Буђановаца.

Тројка из блока се спроводи кроз спортску манифестацију брзог шутирања тројки у низу градова широм света, а кроз спорт, забаву, окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и великог броја поносних спонзора и добротвора који донацијама подржавају остваривање хуманитарних циљева.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001