Подршка Боксерског савеза Србије румским клубовима

величина слова

17. јун 2020.

Прослављени бивши српски боксер и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин посетио је данас Руму и том приликом уручио вредну донацију, у виду спортске опреме, румском БК "Златни гонг".

Боровчанин је у Спортском центру "Рума" присуствовао заједничком тренингу два румска боксерска клуба "Златни гонг" и "Словен", а Боксерски савез Србије је крајем прошле године такође донирао спортску опрему и "Словену".

Румски клубови имају добру школу бокса и зато заслужују подршку Савеза поручио је Ненад Боровчанин.

"Доста младих момака, девојака и деце тренира у њима, потпуно бесплатно. Сам приступ у раду са децом, и у спортском и у педагошком смислу, је на високом нивоу и то је један од разлога зашто донирамо спортску опрему и реквизите, све оно неопходно за добру школу бокса. Наредне године смо у Београду домаћини Светског првенства, што ће сигурно утицати и на популарност бокса и ми желимо и у Руми нове репрезентативце попут Јовановића, Аличића који је овде тренирао, Аметовића и осталих освајача европских медаља", нагласио је Боровчанин и додао да се бокс на нивоу целе Србије развија, посебно у претходне две године, захваљујући држави и председнику Србије.

"Добили смо услове да развијамо бокс и сада је све на нама. Бокс је спорт који пре свега развија карактер. Деца ће градити карактер, научити да гледају у очи, да не живе живот са сплеткама, да се суочавају са проблемима и да тако стекну навику да кроз живот иду борећи се. На крају крајева није важно колико неко јако удара него колико можеш да примиш животних удараца и наставиш ка свом циљу. Родитељи морају знати да децу не доводе на тучу, већ у сале где ће, уз помоћ педагога и тренера, градити карактер, стицати и менталну и физичку снагу. Из сала не морају изаћи као добри боксери, али морају као бољи и карактернији људи", закључио је бивши европски првак.

Председник и тренер Боксерског клуба „Златни гонг“ Предраг Продановић се захвалио Боровчанину на донацији, оценивши да бокс у Србији иде узлазном путањом.

"Захваљујући новим џаковима, рукавицама и осталој опреми коју смо данас добили, подићемо квалитет рада у нашем клубу. Све је на нама, након дужег периода стагнације, бокс се диже, ми смо у Руми имали одличне резултате у омладинској конкуренцији, надам се да ћемо поново бележити добре резултате и стварати нове репрезентативце. Бокс није скуп спорт, али је потребна добра воља и ентузијазам, без тога нема успеха. ", рекао је Продановић похваливши и репрезентативне припреме, које се у последње три године, заслугом Боровчанина, организују на светском нивоу.

Боровчанина је у Руми дочекао и бивши румски олимпијац и члан Већа задужен за спорт Александар Бундало.

"Прослављени српски боксер на сјајан начин демонстира каква треба да буде брига савеза за спортске клубове који обитавају у мањим срединама. Општина Рума се труди, колико је у могућности, да помогне свим клубовима. 53 клуба финансирамо, помажемо и буџете клубова и инфраструктурно унапређујемо услове за рад. Мале средине су важне базе за српски спорт, из њих долазе и шампиони, али и добри људи. Боксерски савез ради на афирмацији и популаризацији бокса у Србији, желе да што више деце почне да се бави спортом и ми то подржавамо", нагласио је Бундало.

Најстарији румски боксерски клуб - "Словен" не наплаћује чланарину деци, и зато је свако финансијска подршка локалне самоуправе или Савеза и те како добродошла.

"Опрема није скупа, ако купите један џак или пар рукавица, међутим, кад од Боксерског савета добијете више опреме, онда схватите да су то већ завидна средства. Сам бокс у Србији се полако враћа на старе стазе,уз кључни допринос Боксерског савеза и нашег председника. Већ три године уназад деца иду на припреме, организују се мечеви,  иде се на међународне турнире и верујем да експанзија нашег спорта тек предстоји", изјавио је Јовичић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001