Сви основци у румској општини ће добити бесплатне уџбенике - Ускоро почиње изградња нове котларнице и реконструкција улица 15. мај и 15. август

величина слова

12. мај 2020.

RumaВанредно стање није и неће угрозити стратешке одлуке Општине Рума, поготово када је реч о афирмативним мерама популационе политике, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, поручивши да ће сви румски основци за наредну школску годину добити бесплатне уџбенике.

"Све што смо у претходних седам година обећавали, смо и испунили. Можда је у неким случајевима постојала ситуација да смо можда каснили због објективних разлога, али свакако да оно што смо обећали ми ћемо испунити и родитељи могу бити спокојни", поручио је председник Манчић и додао да је око 35 милиона динара издвојено у буџету за куповину уџбеника.

мамо позицију у буџету, имамо новац, на време ћемо расписати набавку и свим ђацима основцима и будућим првацима, који треба да крену на јесен у школу, обезбедићемо бесплатне уџбенике. Ми смо прошле године купили књиге за ђаке прваке, знате да је од 1. јануара 2018.године вртић у нашој општини беслатан, а време је показало да је тај систем одржив и да је искрени циљ Општине Рума да растерети родитеље. Верујем да ћемо и овог пута показати да је могуће, из годину у годину, спроводити ову, сматрам значајну меру подршке, с обзиром на цене уџбеника", казао је Манчић.

Радови на котларници "Тивол" се приводе крају, ускоро креће изградња и друге котларнице на гас у насељу "Солидарност", али и други важни пројекти.

"Топлана на гас у Тиволу се завршава. Аванс од 36 милиона динара за изградњу нове котларнице у насељу "Солидарност", вредне милион евра, је уплаћен и то су капитални радови које финансирамо из буџета. Радови на реконструкцији фонтане на Градском тргу су почели, врло брзо ћемо радити и реконструкцију спољне фасаде јасленог објекта предшколске установе "Полетарац“. У петак, 9. маја, је стигла сагласност Управе за капитална улагања АПВ за увођење у посао извођача радова на рекострукцији улице 15. мај и 15. август, чија је вредност 320 милиона динара. То је нешто што ће обележити овај излазак наш из епидемије и враћање нормалном животу и раду у нашем граду", истакао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001