Одржана XXIX седница Скупштине Општине Рума

величина слова

27. фебруар 2020.

SednicaXXIX седница Скупштине Општине Рума одржана је данас. На једночасовном заседању усвојене су све тачке дневног реда, а првобитни дневни ред је допуњен са два предлога, па су тако одборници одлучивали о укупно 16 тачака.

На почетку седнице констатовано је формирање нове одборничке групе "За Руму" коју чине Јелена Делић (председница о.г.), Стана Марковић (зам. пред.), Зорица Јозић и Горан Саватић.

На данашњој седници изабрана је и нова Изборна комисија у сталном саставу, којом ће председавати дипл. правница Владислава Стаменовић.

Dusan Ljubisic"Процедура је ишла онако како закон налаже, одборничке групе су добиле право да у складу са бројем одборника сразмерно броју одборника у општинском парламенту да именују чланове и заменике чланова изборне комисије и они су то урадили, њихови предлози су прихваћени и нова ОИК је формирана", казао је начелник Општинске управе Душан Љубишић, осврнувши се и на две тачке којима је допуњен дневни ред - предлог Влади РС за отпис дугова које ЈП "Стамбено" има према Републичкој дирекцији за робне резерве и Одлука о радном времену, распореду радног времена, раду у сменама, одмору у току дневног рада и приправности и раду по позиву, чиме је Центар за социјални рад усагласио рад у складу са новим законским нормама.

"Разлог за допуну дневног реда јесте хитност доношења појединих одлука. Ту мислим пре свега на јучерашњу одлуку са Већа везану за ЈП "Стамбено", али и за радно време Центра за социјални рад. Уведена је једна новина да ће Центар радити до 22 часа, а не како је до сада било да радници буду дежурни поред телефона. То је једна новина и на овај правилник оснивач, односно СО Рума, је морала да да сагласност", изјавио је Љубишић.

На седници је усвојено неколико планских одлука везаних за планове детаљне регулације: "Парк-шума Борковац"; "Блок 4-14-2 у радној зони" у Руми; "Блока 4-1-6 "Културни центар" у Руми и "Део блока 1-1-1 дела централне зоне " у Руми.

"Оно што бих издвојио је ПДР за парк шуму Борковац, где је предвиђено спајање павловачког са борковачким путем, асфалтним путем, да мало растеретимо Орловићеву улицу и да са оне стране омогућимо прилаз излетишту Борковац", рекао је Љубишић.

Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о ангажовању екстерног ревизора за ревизију завршног рачуна општине Рума за 2019. годину, а претходно је добијена сагласност Државне ревизорске институције да се ангажује екстерни ревизор.

Дата је сагласност да се субјекту приватизације Друштво за одржавање зграда д.о.о. Београд изврши отпис потраживања по основу уступљених јавних прихода који припадају Општини Рума. Изгласан је и Закључак о давању сагласности на употребу назива општине Рума у имену Женског фудбалског удружења "Рума", као и у имену привредног друштва „RUMABEL".

Ребалансом Програма пословања Јавног предузећа за дистрибуцију природног гаса "Гас-Рума" за период 01.01.2020. године до 31.12.2020. године, обезбеђене су позиције у Програму за финансирање изградње гасификационе мреже за нову котларницу, која ће бити изграђена у насељу "Солидарност" код румског Дома здравља.

Вредност инвестиције је близу три милиона динара, а поред гасовода биће изграђена и посебна мерно регулациона станица за потребе нове котларнице. За инвестиције у 2020. години ЈП "Гас-Рума" ће издвојити преко 66 милиона динара.

Скупштина је разрешила директоре ЈКП "Паркинг и инфаструктура", ЈУП "План", ЈП "Гас-Рума", ЈП "Стамбено", Спортског центра "Рума", Центра за социјални рад Општине Рума. За в.д. директоре именовани су досадашњи директори: дипл. правница Владислава Стаменовић - ЈКП "Паркинг и инфаструктура"; дипл. арх. пејзажне аритектуре Милка Павловић - ЈУП "План"; дипл. економиста Рада Маравић - ЈП "Гас-Рума; дипл. правник Бранислав Петровић - ЈП "Стамбено"; дипл. економиста Добрица Макуљевић - Спортски центар "Рума" и дипл. социолог Војислав Миоковић - Центар за социјални рад Општине Рума.

Усвојен је и Извештај о раду за 2019. годину и План рада за 2020. годину Штаба за ванредне ситуације Општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001