Одржана XCVIII седница Општинског већа

величина слова

19. фебруар 2020.

Gradska kućaРебалансом Програма пословања Јавног предузећа за дистрибуцију природног гаса "Гас-Рума" за период 01.01.2020. године до 31.12.2020. године, обезбеђене су позиције у Програму за финансирање изградње гасификационе мреже за нову котларницу, која ће бити изграђена у насељу "Солидарност" код румског Дома здравља.

Вредност инвестиције је близу три милиона динара, а поред гасовода биће изграђена и посебна мерно регулациона станица за потребе нове котларнице, казао је Рада Маравић, директор ЈП "Гас - Рума".

Маравић је рекао да ће за инвестиције у 2020. години ово јавно предузеће извојити преко 66 милиона динара од чега више од 20 за изградњу гасовода за индустијску зону у Вогњу.

Opstinsko većeНа седници је усвојено неколико планских одлука везаних за планове детаљне регулације, као и неколико одлука везаних за рад Штаба за ванредне ситуације Општине Рума.

Веће је одбило жалбу Ненада Радмиловића из Хртковаца на Решење Комисије за избор корисника помоћи за побољшање услова становања породица избеглица кроз доделу пакета грађевинског материјала, јер је био члан породице која је 2011. године остварила помоћ од УНХЦР-а и Данског савета у износу већем од 184.000 динара.

Фудокан карате репрезентативцу Србије Бранку Станојевићу из Грабоваца одобрена је новчана помоћ у износу од 100.000 за трошкове учешћа на Светском првенству.

Одобрена је новчана помоћ Јовану Јоцкову, младом румском стонотенисеру у износу од 50.000 динара, за трошкове наступа на међународним турнирима у Италији, Мађарској, Чешкој и Румунији.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001