Служен молебан у Руми за светиње и верни народ у Црној Гори

величина слова

1. фебруар 2020.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија Архијерејско намесништво румско организовало је данас МОЛЕБАН ЗА СВЕТИЊЕ И ВЕРНИ НАРОД У ЦРНОЈ ГОРИ, у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми.  Молебан је служио протопрезвитер Сретен М. Лазаревић, архијерејски намесник румски са свештенством архијерејског намесништва румског и народом који је дошао из Руме и околних места.  Молебану је присуствовао и председник Општине Рума Слађан Манчић са својим најближим сарадницима.

Молебан је служен ради молитвеног зеједништва са Православнима у Црној Гори и очувања светиња којима смо задужени од наших предака да чувамо и предамо у наслеђе будућим покољењима на очување свога бића, усавршавање сваке личности кроз богослужења, као и очување свега што нас чини Православним Србима“, релао је протопрезвитер Лазаревић.

„Наш народ покрај ћивота Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког и осталих светих угодника Божијих који су утемељили и украсили Црну Гору у непролазном Царству Христовоме, увек су живели чојством, бранећи другог од себе али и јунаштвом, бранећи своје и себе од другога, те је и окупљених на молебану жеља да се сједини са тим вечним начелима која су красила Хришћане кроз векове“, казао је Лазаревић.

Овим сабрањем упућене су молитве Богу, Пресветој Богородици, Светом Петру Цетињском, Светом Василију Острошком и свим светима да нас благодаћу Божијом оснаже у мирном и молитвеном расположењу као и све који другачије мисле и чине - поручено је након вечерашњег молебана.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001