Румљани уз Брегу дочекали православну Нову годину

величина слова

14. јануар 2019.

BregaНа спектакуларан начин Румљани су прославили православну Нову годину на Градском тргу уз концерт Горана Бреговића. Концерт у нашем граду заузима посебно место у новој турнеји Горана Бреговића, јер је прослављени музичар по први пут наступио у Руми.

"Има мало места у бившој Југи у којима никад нисам наступао, и ево вечерас сам по први пут свирао и певао у Руми. Задовољан сам, драго ми је што је публика уживала, дао сам свој максимум јер на крају крајева и мени је Нова година и ја хоћу да се проведем", уз осмех је констатовао Брега.

Slađan MančićПредседник Општине Рума Слађан Манчић, честитајући суграђанима православну Нову годину, истакао је да Рума поред привредног развоја и свега онога што је издваја у односу на друге, показује да је у стању да доведе звезде светског реномеа у наш град и да Румљанима обезбеди добар провод и уживање за дочек популарне српске Нове године.

"Гледајући ширу слику ми смо сигурно општина која иде корак испред других, међутим, и сам овај концерт то показује. Оно што је веома важно напоменути је да из године у годину имамо готово исти буџет на располагању за организовање дочека православне Нове године, али смо овог пута захваљујући заједничким пријатељима успели да Горана Бреговића доведемо у наш град. То свакако није било лако, поготово за овако важан датум, јер је Брега звезда великог калибра, увек тражен, знамо да је пре само две седмице за дочек Нове године наступао у Јеревану, главном граду Јерменије. Стога велику захвалност дугујемо и Бреги и људима из његовог окружења који су нам помогли да до концерта дође", изјавио је председник Манчић.

LazarevicПрограм на Градском тргу завршен је традиционалним молебаном, а протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски послао је поруку мира и љубави, пожелевши да тргови наших градова буду препуни младих нараштаја, да грађани буду чувари вере и традиције, достојни славних предака, осврнувши се и на дешавања у Црној Гори и позвавши на јединство српског народа.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001