Поклони за прворођену бебу

величина слова

8. јануар 2020.

Девојчица Слађана Симић из Буђановаца прворођена је беба у румској општини у овој години. Председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић обишли су породицу Јовановић - Симић и мајци Соњи и оцу Фадилу уручили пригодне поклоне за малу Слађану и њеног брата Михајла(5).

Sladjan Manici"Као и сваке године на симболичан начин даривамо прворођену бебу у нашој општини уз жељу да се у овој години роди више деце него у претходној. Мајци Соњи смо уручили новчану честитку од 50.000 динара, а услишили смо и њену жељу и купили нова колица за бебу. Такође ту су и пригодни поклони за бебу, оне основне потребштине, а такође новогодишњи пакетић смо уручили и Михајлу", изјавио је председник Манчић и додао да ће мајка Соња Јовановић бити корисник и популационе мере коју Општина Рума спроводи већ дуги низ година.

"Добро је познато да помажемо незапослене породиље, с обзиром да Соња није запослена има права да оствари општинску помоћ од 10.000 динара на месечном нивоу, у периоду од годину дана. Фадил ради у Митасу, али сигурно да ће им и та средства олакшати одгајање деце, јер су подигли кредит за кућу, скућили су се, на неки начин су обезбедили кров над главом, а ми смо ту да помогнемо не само њима него свима којима је помоћ потребна", поручио је Манчић.

Слађана је рођена првог дана ове године, око 15 часова, а родитељима се испунила жеља да након сина добију и кћеркицу, открива поносни тата.

"Порођај је прошао без проблема, деца су нам здрава, тако да смо пресрећни. Хвала Општини на поклонима, веома нам значе. Ми ћемо наставити да се боримо да нашој деци обезбедимо добар живот, да буду вредни и поштени и да имају будућност", каже Фадил Симић.

Prvorodjenabeba

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001