Прослава Бадње вечери

величина слова

6. јануар 2020.

Badnej večeПравославни верници славе Бадње вече, припремајући се за најрадоснији хришћански празник - Божић, дан рођења Исуса Христа.

Бадње вече обележила су богослужења у свим православним храмовима у румској општини, а након литургија уприличено је и традиционално паљење бадњака. Свечарску атмосферу широм наше општине увеличавају коњаници и фијакеристи који подсетили на не тако давна времена када су упрегнути коњи били саставни део прославе Божића, a ту су и неизоставни вертепи.

Председник Општине Рума Слађан Манчић присуствовао је вечерас литургији и налагању бадњака на ватру у Храму Светог арханђела Гаврила у Платичеву, а поред великог броја грађана свечаном чину присуствовали су и представници локалне самоуправе.

Predsednik Opstine RumaСвим православним верницима пожелео бих срећно Бадње вече и предстојећи Божић уз традиционални поздрав - Мир Божји, Христос се роди! Желим вам да најрадоснији дан прославите заједно са својим породицама, у здрављу, срећи, весељу и благостању“, казао је председник Манчић и додао да нема ништа лепше него бити међу драгим људима, међу својим комшијама и суграђанима.

Порта цркве у Платичеву била је мала да прими све вернике, па су тако благосиљане гранчице бадњака брзо подељене.Колориту прославе Бадње вечери допринео је и ватромет, који је измамио осмехе најмлађих становника Платичева.

На радост свих нас велики број људи присуствао је прослави Бадње вечери и баш као што каже парох Зоран Петровић и треба да се дружимо, да се зближимо, да се ослањамо једни на друге. Верујем да ће нам то свима донети много доброг у будућности“, рекао је Манчић.

Мир Божји, Христос се роди!

 

Vatromet

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001