Општина гради котларницу и у насељу "Солидарност"

величина слова

10. децембар 2019.

KotlarnicaСтабилна буџетска политика и константни привредни развој омогућили су да Општина Рума финансира капиталне пројекте, који се мере милионима евра, и то из сопствених средстава, што је до пре пар година било скоро незамисливо.

Општина Рума ће у унапређење мреже даљинског система грејања уложити око два милиона евра. Радови на изградњи котларнице у насељу Тивол почели су ове године, а за наредну годину планирана је изградња котларнице и у румском насељу "Солидарност".

"Котларница на Тиволу је пројектована да се ради у две буџетске године. Оно што нас радује је да ће се радови на тој котларници завршити много пре рока. По предлогу буџета за 2020. године планирамо да одмах по усвајању планова набавки и финансијских планова за наредну годину, пустимо и распишемо јавни оглас за изградњу котларнице у насељу "Солидарност", за шта ћемо припремити 120 милиона динара. Тамо, такође, желимо да са економски и еколошки неприхватљивог мазута пређемо на природни гас и тиме обезбедимо и уштеду и квалитетније грејање. То је веома значајан пројекат и он говори о снази Општине Рума, јер буквално у шест месеци финансирамо две котларнице, готово 2 милиона евра и оно што је најбитније имамо тај новац на нашем рачуну и приходи су доста добри", рекао је Манчић.

У насељу "Солидарност", код Дома здравља "Рума", ЈП "Стамбено" топлотном енергијом греје око 29.000 квадратних метара стамбеног и пословног простора.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001