Нове путне везе у румској општини

величина слова

27. новембар 2019.

Sladjan Mančić25 милиона динара биће издвојено у наредној години за израду пројектне документације за изградњу два важна пута. Реч је о путевима који ће повезати Добринце и Доње Петровце; Грабовце и Кленак.

Неопходна планска документација за изградњу дуго чекане путне везе је усвојена, па у наредној години следе конкретни кораци на реализацији пројеката.

"Издвојили смо око 25 милиона динара за израду пројектне документације за та два пута. По завршетку процедуре, тј. усвајања планова за наредну годину, половином фебруара ћемо пустити тендер за одабир пројактантске куће која ће урадити пројекте за те путеве. После завршених пројеката остаје нам да тражимо подршку и виших нивоа власта, да затворимо финансијску конструкцију и да уђемо у реализацију изградње путева, који ће и те како значити становницима наше општине", изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума, осврнувши се и на почетак градње ауто-пута Рума - Шабац.

 

"Важан пројекат који ће поспешити инвестициони и привредни раст наше земље, без квалитетних брзих путева нема напретка. За нас је посебно битно јер ће Рума бити чвориште два важна ауто-пута. Од великог значаја је и завршена обилазница од Ирига до Руме, тачније до наплатне рампе, која је реконструисана, проширена по европским стандардима на ширину од седам метара, са кружним раскрсницама и искључењима урађеним у прописаним димензијама. То апсолутно повећава безбедност, а и саму слику нашег града чини много озбиљнијом и свакао да је улагање  у путну инфраструктуру од стране државе  и ресорног минисарства велика ствар, не само за нашу општину и целу државу", сматра Манчић.

Kružni tok

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001