Подизање свести о значају археолошког наслеђа

величина слова

12. новембар 2019.

PlakatСрпско археолошко друштво у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије реализује пројекат “Подизање свести о значају археолошког наслеђа“.
Предавање у Руми ће се одржати у среду, 13. новембра 2019. године, са почетком у 12 часова у Завичајном музеју Рума, а намењено је представницима локалне самоуправе - доносиоцима одлука и стручним службама, представницима полиције, школа, месних заједница, без чијег рада брига о археолошком наслеђу не може бити комплетна. Добродошли су и сви други заинтересовани.
Циљ пројекта је да се кроз сарадњу са доносиоцима одлука и стручним службама отпочне рад на широј кампањи подизања свести о значају очувања археолошког наслеђа.

Подизањем свести о значају археолошке баштине, упознавањем са прописима и процедурама као и кроз указивање на добре и лоше примере деловања, може се поправити и однос шире заједнице према археолошком наслеђу. Пројекат је до сада је реализован у 26 градова и општина у Републици Србији.
У оквиру предавања присутни ће бити упознати са:
- процесом рада и специфичностима археолошких истраживања;
- законским оквирима и међународним конвенцијама;
- процедуралним могућностима за активно уљкучивање у процесе заштите, очувања, промовисања и коришћења археолошког наслеђа;
- могућностима интерсекторске сарадње ради боље заштите, промоције и одрживог коришћења археолошког наслеђа.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001