Одржана XXV седница Скупштине Општине Рума

величина слова

9. октобар 2019.

Kultura RumaОдборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању програме рада за 2020. годину Завичајног музеја Рума, Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" и Културног центра "Брана Црнчевић".

Те три јавне установе настојаће и у наредној години да својим програмима дају квалитетан допринос промоцији културе, очувању културног наслеђа, афирмишући и традиционалне и савремене културне трендове.

Због нових инвестиционих улагања на дневном реду нашао се и Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора о изменама и допунама Програма пословања Јавног предузећа за дистрибуцију природног гаса "ГАС-РУМА" за период 01.01.2019-31.12.2019. године.

Rada MaravicРебалансом буџета створени су услови да ЈП "Гас-Рума", у оквиру инвестиционог улагања, из сопственог буџета, финансира изградњу нове трасе гасовада у Вогњу, дужине 4,8 километара.

"У питању је нови гасовод, с обзиром да капацитети који постоје у Вогњу нису довољни да задовоље потребе асфалтне базе и индустријске зоне Вогањ. Вредност инвестиције је 22 милиона динара. Тренутно радимо пројектну документацију, а након што се испоштују све процедуре крећу и сами радови на гасоводу. Ови радови су веома битни, јер ћемо добити нове кориснике у индустријској зони и велике потрошаче гаса", рекао је Рада Маравић, директор ЈП "Гас-Рума" и напоменуо да гаса, за нову грејну сезону, има довољно и да се цена неће мењати.

"По најавама из "Србијагаса" цене се неће мењати у току ове грејне сезоне. Број прикључака стално расте и задовољни смо са тим, тако да што се тиче предузећа "Гас-Рума", све је под контролом", казао је Маравић.

Скупштина је донела одлуку о разрешењу и именовању три члана Стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији општине Рума, а усвојено је и Решењe о формирању Комисије за спровођењe поступка прибављања непокретности путем непосредне погодбе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001