ГЦ "Срем" - Ликовна колонија "Сусрет у септембру"

величина слова

12. септембар 2019.

RumaУ Геронтолошком центру "Срем" данас је почела традиционална ликовна колонија која већ две деценије окупља уметнике са територије целог Срема.

Манифестација се одржава по 21. пут, а због радова на реконструкцији ГЦ "Срем", уместо у мају, ликовна колонија се одржава ове седмице и то под називом "Сусрет у септембру".

У идиличном амбијенту Геронтолошког центра "Срем" овог пута ће стварати 16 уметника, а свој допринос даће и полазници ликовне секције ове Установе.

Slavujevic ZoranДиректор ГЦ "Срем" др Зоран Славујевић истиче да Установа нема само елементе социјалне заштите, већ подразумева и интеграцију корисника у један активан културни живот.

"Поносни смо на нашу ликовну колонију, јер она оставља упечатљив и трајан траг уметничких вредности, а нама су културни и уметнички садржаји подједнако битни као и сама социјална заштита. Ми желимо да корисницима понудимо квалитетне садржаје, да обогатимо њихов боравак и да их мотивишемо да испоље своју креативност. То је концепт који је изузетно лепо прихваћен и стога нема дилеме да ће тако радити и у будућности", поручио је Славујевић и нагласио да слике са ранијих колонија красе ходнике, канцеларије и оплемењују простор Установе.

KolonijaТоком свих ових година настало је око 400 слика. Неке су, у специјалним приликама, поклањане пријатељима Установе или су биле предмет лицитације у неколико хуманитарних акција.

Међу уметницима и овог пута су се нашли Павле Паја Раковић и Драгољуб Чавић Чава, који су до сада учествовали на свакој од колонија ове Установе. Лепо дружење, пријатна атмосфера је нешто због чега се они увек радо одазивају позиву да учествују у колонији сагласни су Раковић и Чавић.

ГЦ "Срем" је свим учесницима колоније обезбедио платна и боје, а полазницима ликовне секције и могућност да на делу виде потезе кичицом сремских уметника и од њих добију корисне савете, како би развили свој таленат.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001