Планинари успешни на Буковачком маратону

величина слова

9. септембар 2019.

ПК "Борковац" на Буковачком маратонуУчешћем на 17. Буковачком маратону на Фрушкој гори, који је одржан у суботу 6. септембра 2019. године, чланови планинарског клуба "Борковац" из Руме наставили су успешну сезону у Војвођанској трекинг лиги. За румски клуб наступило је 17 такмичара, од којих је шесторо успело да у предвиђеном временском лимиту пређе велику стазу дужине 46 километара, која важи за најдужу и најтежу у календару Војвођанске трекинг лиге.

Најуспешнији у редовима "Борковца" и овог пута су били јуниори: Миа и Ленка Малешевић освојиле су златну и сребрну медаљу на малој стази у конкуренцији јуниорки, Јован Малешевић је био најбржи јуниор на истој стази, док је Никола Секулић освојио злато на великој стази, чиме је задржао прво место у генералном пласману јуниора. У сениорској конкуренцији, Јелена Радосављевић је освојила бронзану медаљу на великој стази, а успешни су били и ветерани: Дубравка Иванић је била најбржа у конкуренцији ветеранки на средњој стази, док је у конкуренцији ветерана бронзану медаљу на средњој стази освојио Зоран Држаић.

До краја сезоне Војвођанске трекинг лиге остала су још два кола, а пред завршницу сезоне "Борковац" задржава високе пласмане и у мушкој и у женској екипној конкуренцији.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001