Уређење школе у Малим Радинцима

величина слова

5. септембар 2019.

Без обзира што ову подручну школу тренутно похађа мали број ученика, уложили смо средства у обнову ове образовне установе, јер сва деца заслужују да уче и бораве у лепом и уређеном школском амбијенту, поручио је Слађан Манчић, председник Општине Рума при обиласку радова у Малим Радинцима.

MančićОпштина Рума из буџета финансира радове на изолацији и фасади подручног одељења ОШ "Змај Јова Јовановић" у Малим Радинцима.

"Са једне стране желимо да појачамо енергетску ефикасност ове зграде, а са друге стране не желимо да запоставимо ову школу само зато што је мала. Школа се налази у центру села и желимо да буде репрезентативна, са лепом фасадом и да деца са радошћу долазе у уређен објекат", рекао је Манчић и додао да следи ново улагање у ову подручну школу.

"Разговарали смо са директорицом и председником Месне заједнице, имамо могућности и да изађемо у сусрет да се и унутрашњи део школе освежи у смислу кречења, заменићемо олуке који нису били у плану, да не би дошло до неке хаварије с обзиром да су стари и иструлили. Учинићемо све да буде сређена онако како и заслужује да буде", изјавио је први човек румске општине и напоменуо да се сви радови финансирају из општинског буџета.

Radovi u Radincima"Издвојили смо 17 милиона динара за инфраструктурно сређивање школа, на тој позицији имамо још готово пола средстава, неких 8-9 милиона динара. Дат је налог да се и у "Душановој“ школи 32 прозора замене, тј. цела западна страна објекта. Извођачи су узели мере, тако да ускоро очекујемо и те радове. Исто ћемо радити и у подручној школи у Стејановцима, прозоре и врата, замениће се дрвена столарија алуминијумском. За сада радимо по приоритетима, онако како су школе нама доставиле захтеве, шта је хитно, а шта може да сачека. Наравно узећемо у обзир и све оно што може ванредно да се деси, па ћемо као и до сада изаћи у сусрет и због деце, наставника, учитеља, професора", закључио је Манчић.

Директорица ОШ „Змај Јова Јовановић“ Жаклина Неговановић, се захвалила Општини Рума на великој подршци и нагласила да су подручна одељења подједнако битна као и матичне школе.

"Свима нам се враћа осмех на лице када видимо да се школе реновирају, обнављају и да нам деца иду у чистије и лепше школе. Уз подршку Општине Рума до овога не би могло ни да дође, не би било реализовано. Имамо и подручно одељење у Павловцима. Школа је такође сређена, реновирана захваљујући средствима које смо добили од Општине. Замењени су прозори, урађена је спољашњост, изолација, сређена су купатила и велик део унутрашњости је окречен. Остало је још нешто да се заврши, али као што је председник рекао ради се по приоритетима. Важно је да је новац равномерно распоређен и да су сви задовољни", казала је директорица Неговановић и похваливши Општину Рума и због чињенице да је 313 ђака првака добило бесплатне уџбенике у овој школској години.

У мају ове године школа у Малим Радинцима је уз помоћ АП Војводине променила столарију, а ово је друго велико улагање у овај објекат после дужег временског периода истакао је Живко Стојковић, председник Савета МЗ Мали Радинци

"По ко зна који пут локална самоуправа нам је изашла у сусрет, на сваки наш захтев одговори позитивно. Ово је један од већих пројеката који смо радили што се тиче школе. Родитељи су одушевљени ових неколико дана када долазе и виде да се нешто ради", тврди Стојковић.

Завршетак радова у Малим Радинцима се очекује у наредних десет дана. Школу у Малим Радинцима похађа 24-оро деце, тј. 12 ученика и 12 малишана који су у програму УПВО "Полетарац.

Škola

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001