Одржана LXXXV седница Општинског већа

величина слова

4. септембар 2019.

RumaЧланови Већа усвојили су на данашњој седници Закључак о преносу средстава са наменског подрачуна за финансирање пројекта HORIS у буџет Општине Рума. За пројекат "Хорис - Коњичке руте Срем", који је финансиран по модалитету "предфинансирања", Европска унија је Општини Рума уплатила 133.248,39 евра. Закључком о преносу права јавне својине без накнаде на опреми Основној школи "23. октобар" у Кленку је уступљена косилица.

Веће је дало сагласност Надзорног одбору ЈП "Гас-Рума" на Одлуку о изменама и допунама Програма пословања Јавног предузећа за дистрибуцију природног гаса "ГАС-РУМА" за период 01.01.2019-31.12.2019. године. План инвестиција ЈП "Гас-Рума" је увећан за око 22,9 милиона динара, а са тим новцем биће финансирана иградња гасовода у индустријској зони у Вогњу. ЈП "Гас-Рума" ће захваљујући добром пословању за инвестиције у овој години издвојити нешто преко 68 милиона динара.

У Стручни тим за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији Општине Рума су уместо Тање Дробац, Светлане Ивошевић и Ненада Гршић, који су поднели оставке, именовани Јелена Бркљач, Мирослав Сучевић и Драган Косановић.

Већници су дали сагласност Управном одбору Завичајног музеја Рума на Одлуку о усвајању Програма рада и пословања ове установе за 2020. годину, а усвојене су и мање измене и допуне Правилника о ближим условима, поступку за остваривање права и висини субвенције у градском, приградском и међумесном превозу.

Донета је и одлука о једнократој новчаној помоћи Јелици Васић из Руме, којој ће за санирање последица пожара на породичној кући бити исплаћено 40.000 динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001