Одржана седница Актива директора основних и средњих школа

величина слова

23. август 2019.

У Основној школи „Змај Јова Јовановић“ одржана је седница Актива директора основних и средњих школа, у присуству полицијских службеника Полицијске станице Рума.

Заједнички циљ Актива и Полиције је подићи безбедност саобраћаја на највиши могући ниво уочи почетка школске године. Присутним директорима обратио се Влатко Тадић, начелник ПС Рума, и нагласио да саобраћајна сигнализација мора бити у перфектном стању, те да су сви у обавези да пријаве евентуалне неисправности.

Директори школа изнели су проблеме које имају у школским окружењима, посебно у зони заједничких паркова и сматрају да је потребна и интензивнија полицијска контрола. У жижи су били паркови код основних школа „Душан Јерковић“ и „Вељко Дугошевић“, као и код Гимназије „Стеван Пузић“ и ССС „Бранко Радичевић“.

Посебан акценат је стављен на ђаке прваке и њихову безбедност, па ће полицијски службеници у зони школа, од септембра, обављати ригорозније саобраћајне контроле. Што се тиче организованог превоза деце, сви аутобуси ће морати да задовоље критеријуме за безбедан превоз деце, а под лупом ће бити возила за екскурзије.

Нови председник Актива директора је Жаклина Неговановић, директор ОШ „Змај Јова Јовановић“.

Шефица Одељења за друштвене делатности Бобана Малетић присуствовала је Активу директора, како би Одељење са школама наставило сарадњу у циљу обезбеђивања максималног степена безбедности деце и квалитетног спровођења наставе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001