Отворен скејт парк и фитнес центар у румском насељу Кудош

величина слова

10. август 2019.

На игралишту у Лењиновој улици данас је свечано отворен први скејт парк у нашем граду. У одличној атмосфери, најбољи возачи из целе Србије демонстрирали су најмлађим Румљанима вештину вожње скејта, БМХ-а и ролера.

Велики број деце из Кудоша и околних румских насеља, која су данас дошла да виде најбоље српске скејтере на делу, потврда је да је Општина Рума учинила праву ствар реализацијом пројекта изградње скејт парка и фитнес центра на игралишту у Лењиновој улици, оценио је први човек румске општине Слађан Манчић.

Sladjan Mancic„Оно што смо обећали смо и учинили. Обезбедили смо нове садржаје на игралишту у Лењиновој улици на задовољство великог броја деце која су то, очигледно, жељно очекивала. Сјајна слика вечерас у Руми, дошли су људи који су вични у вожњи скејта и БMХ-а, имали су, и те како, шта да покажу, програм је употпунила музика, видим да су се људи лепо забављали. Ово ће сигурно бити лепо место за дружење најмлађих суграђана, неки од њих ће возити, неки, можда само гледати, али једно је сигурно да ово није крај општинских улагања, јер ћемо врло брзо овде поставити још једно дечије игралиште“, изјавио је председник Манчић.

Вишеструки државни првак у вожњи БМХ-а, Милан Бабић, пресрећан је што скејт паркови више нису привилегија само великих градова.

Битно је да се овај спорт свуда развија, јер углавном, најбољи возачи долазе из малих средина. Рума је добила квалитетан парк, попут оних у Новом Саду и Београду, међутим, у Руми је он прилагођен за неки почетни ниво вожње, да се млађи возачи упознају са тим нижим елементима, да постепено напредују“, истакао је Бабић.

У склопу јединственог пројекта Општина Рума је изградила, тик уз скејт парк, и фитнес центар.

SoskoРумски Cardio workout је у новоиграђеном фитнес центру одржао презентацију фитнес вежбања и правилног коришћења справа.

Жељко Влаjин тренер у „Cardio workout“ клубу, напомиње да је Рума добила прави, профи фитнес центар, који је погодан за комплетан боди вејт тренинг.

„Сјајна ствар за омладину и децу и треба да буде још више оваквих игралишта у Руми. Овде може да се ради комплетан боди-вејт тренинг, вежбе са оптерећењем, склекови, пропадање, руски згибови, може да се одради тренинг за цело тело“, каже Влајин.

Miroslav Vasiljevic ToskicНа кошаркашком терену игралишта у Лењиновој млади кошаркаши румског „Словена“ приказали су свој баскеташки таленат и позвали најмлађе суграђане да се баве спортом.

„Поздрављамо овакве акције. Деца треба да се мотивишу да се баве спортом, да расту у здравом окружењу. У нашем клубу окупљамо око 100 дечака и девојчица, свакодневно радимо са њима, васпитамо их да буду права деца, добри ђаци и спортисти“, рекао је Мирослав Васиљевић Тоскић, тренер млађих категорија КК „Словен“.

Презентацију скејт вештина у новоотвореном скејт парку увеличали су клинци из краја који су за ову прилику специјално израдили мајице „Кудош фамилија“ и поносно дефиловали игралиштем у Лењиновој улици.

Skejt park

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001