У току акција добровољног давања крви на Градском тргу у Руми

величина слова

12. јул 2019.

Црвени крст Рума, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, данас на Градском тргу организује акцију добровољног давања крви. Акција се спроводи у новом наменском возилу за прикупљање крви на терену, који је поклон Покрајинске владе Заводу за трансфузију крви Војводине.

Овом акцијом румски Црвени крст се прикључио традиционалној летњој кампањи, која се сваке године спроводи, јер су током лета повећане потребе за резервама крви, каже стручна сарадница Црвеног крста Руме Радованка Поповић Јанковић.

"Позивамо све хумане људе да, ако су у могућности, данас дају крв. Повећане су потребе за резервама крви и због оперативних програма, али и великог броја саобраћајних несрећа. Ову акцију организујемо у складу са одредбама новог Закона о трансфузијској медицини, по коме је Покрајински завод преузео надлежност над свим општинама у Војводини", рекла је Радованка Поповић Јанковић и напоменула да је у румској општини евидентирано 1.900 добровољних давалаца крви.

Акција добровољног давања крви на Градском тргу ће трајати до 17 часова.

Црвени крст Рума у 2019. години организује 15 акција добровољног давања крви, а поред Руме обухваћена су и села Хртковци, Платичево и Никинци.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001