Награђени најбољи румски ученици

величина слова

28. јун 2019.

На традиционалној свечаности у Културном центру "Брана Црнчевић" румска локална самоуправа наградила је најбоље ученике румских основних у средњих школа са територије целе општине.

Награђени су вуковци и ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима. Поред диплома ученици су добили и новчане награде, али и монографију града "Рума у Срему кићеном".

78 ученика добило је по 5.000 динара, а новчане награде у износу од по 6.000 динара добило је осам ученика(вуковци који су се истакли и на такмичењима).

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић нагласио је да су деца која су данас добила симболичне награде понос својих родитеља и породица, понос својих школа, али и понос наше општине.

"Не само да су понос они су и велика нада. То су млади људи који ће креирати будућност и од којих Општина Рума много очекује. На њима је да ове резултате које су до сада остваривали потврде и у будућем школовању, на нама као локалној заједници је да их адекватно пратимо, да им будемо на услузи, да им помогнемо, да свој образовни процес заврше са што мање проблема. Сигуран сам да ће они својим резултатима допринети будућем развоју наше локалне заједнице", поручио је Ковачевић.

VukovciЈедан од награђених ученика, Ђорђе Тодоровић, вуковац из ОШ „23. октобар“ Кленак каже да је данашња свечаност својеврсно признање за сав његов уложени труд у протеклих осам година.

"Добио сам Вукову диплому, имам све петице, није ми било ни лако, ни тешко, учило се некад два сата, некад пет, све зависи. Драго ми је да сам дошао овде да примим награду. Ово ми је подстрек за даље школовање, уписаћу шабачку Гимназију, природно-математички смер, а после вероватно електротехнички факултет", рекао је Ђорђе.

Подсетимо, Општина Рума је недавно доделила и спортске стипендије, а пре тога и студентске стипендије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001