Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио Вогањ и Путинце, деци поручио да следе своје снове

величина слова

11. мај 2019.

Фудбал, кошарка, одбојка, рукомет и други спортови се играју на теренима, а не виртуелно на телефонима и рачунарима, поручио Вања Удовичић, министар омладине и спорта.

Прослављени српски ватерполиста и први човек Министарства омладине и спорта посетио је данас нашу општину и у друштву Слађана Манчића, председника Општине Рума, Перице Гаковића, начелника Сремског управног округа и њихових сарадника обишао је месне заједнице Вогањ и Путинци.

Министар Удовичић се у Вогњу упознао са радом фубалског клуба „Слога“, али и уверио у намере локалне самоуправе да у свим месним заједницама унапреди спортску инфраструктуру. Удовичић је на терену имао прилике да види младе румске фудбалске наде, али и нове свлачионице и свечану салу на стадиону „Слоге“ за чију је изградњу и адаптацију Општина Рума издвојила око 3,2 милиона динара. Након дружења у Вогњу, заједничког фотографисања, аутограма и покојег шута на гол министар Удовичић је обишао и ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Путинцима, која је добила и донацију од министарства у виду спортске опреме.

Удовичић је похвалио континуирани раст улагања у развој спорта у румској општини и оценио да резултати у последњих пет година показују да је у Руми брига о спорту и младима у првом плану.

Наша је жеља да у директноj комуникацији на одговоран начин разговарамо са представницима јединица локалне самоуправе, како би сагледали шта је то урађено и видимо шта је потребно урадити у наредном периоду. Разговарамо о будућој сарадњи, великим инфраструктурним пројектима, али и о малим локалним, сеоским клубовима и како побољшати њихове услове за бављење спортом, али и квалитет рада. Настављамо нашу акцију помоћи клубовима и школама, желимо да у овој години опремимо 250 фискултурних сала. Да деца имају нову опрему и спортске реквизите, да буду мотивисана да се баве спортом, да наставници физичке културе имају услове за квалитетнији час“, изјавио је Удовичић и напоменуо да је школа база српског спорта, те да су наставници, такорећи, први селектори.

Министарство је путиначкој школи донирало два нова гола, две табле за кошарку, два обруча, мрежу за одбојку и 40 лопти, по десет за сваки од четири најпопуларнија колективна спорта.

Министар је у Путинцима разговарао са представницима путиначког фудбалског клуба „ПСК“, кошаркашког клуба „Ру-кош“ и женског кошаркашког клуба „Рума 92“. Посебан део посете био је намењен разговору прослављеног српског ватерполо репрезентативца са ученицима и том приликом Удовичић им је говорио о значају вере у себе, о спортској храбрости, одважности и томе колико је значајно да следе своје снове.

Председник Слађан Манчић сe захвалио министру на посети и оценио да је Рума у протеклом периоду уложила велика средства да, поред редовног финансирања спортских клубова, побољша и саму спортску инфраструктуру.

„Само појављивање Вање Удовичића као бившег врхунског спортисте, омиљеног међу свим љубитељима спорта, видимо изузетно популарног међу децом, верујем да ће мотивисати многе дечаке и девојчице из наше општине да крену да се баве спортом. Заједнички циљ свима нама је да деца правилно и здраво одрастају, да се играју, друже и имају услове за бављење спортом. Договорили смо се са министром Удовичићем да преко Канцеларије за младе успоставимо још чвршћу и бољу сарадњу и сигуран сам да ћемо успети да област спорта подигнемо на још виши ниво“, рекао је Манчић.

Школа у Путинцима, са два подручна одељења у Доњим Петровцима и Жарковцу има 274 ученика , а Снежана Стојић, директорица ОШДоситеј Обрадовић“, тврди да је донација Министарства омладине и спорта изузетно драгоцена, јер је ово време када се деца баве мобилним телефонима и да су спорт и рекреацију замениле видео игрице.

Skola„Бављење спортом је у сваком периоду живота битно, али посебно у најмлађој доби, када деца крећу да се развијају и зато је веома важно их усмерити на прави пут. Због свега тога сам захвална што је нашу школу посетио министар Удовичић, да деца уживо виде трофејног нашег ватерполисту, да их он у разговору посаветује, охрабри да сањају своје снове и да знају да се уз уложен труд и предан рад може се постати и одличан спортиста, али и историчар, правник, математичар. За сваки успех је потребно дати свој максимум“, казала је Снежана Стојић.

Председник Манчић је министру Удовичићу поклонио и  монографију „Рума у Срему кићеном“, а пригодне поклоне су уручили и представници месних заједница и спортских клубова. Подсетимо, Канцеларија за јавна улагања Републике Србије је обезбедила око 90 милиона динара за комплетну реконструкцију ОШ "Доситеј Обрадовић" , па путиначке ђаке у наредном периоду очекују још бољи услови и за образовање и за спортско усавршавање.

 

Skola u Putincima

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001