Одржана LXXVIII седница Општинског већа

величина слова

10. мај 2019.

VećeЧланови Општинског већа усвојили су на данашњем заседању извештаје о раду у 2018. години неколико јавних предузећа и установа у Општини Рума.

Изгласани су извештаји о раду Центра за социјални рад општине Рума, Дома здравља "Рума", Спортскoг центрa "Рума", Установе за предшколско васпитање и образовање "Полетарац" , као и извештаји о раду за 2018. годину јавних предузећа "Комуналац", "Паркинг и инфраструктура" и "План".

Једногласно је усвојено и неколико планских одлука: Нацрт Одлуке о изради Измена и допуна плана детаљне регулације Блока 4-1-6 "Културни центар" у Руми; Нацрт Одлуке о доношењу Измена и допуна Плана детаљне регулације "Румска петља" у Руми; Нацрт Одлуке о изради План детаљне реагулације за делове блокова 4-18-1, 4-18-2 и 4-19-6 у зони становања у Руми.

Градском тамбурашком оркестру "Бранко Радичевић" Рума је одобрена новчана помоћ у износу од 100.000 динара за учешће на фестивалу "Flower of the world" у Кини средином јуна ове године. Укупни трошкови превоза до Кине износе 1.694.000 динара, а оркестар је обезбедио из сопствених средстава 1.594.000 динара, док је преосталих 100.000 динара обезбедила Општина Рума. Остале трошкове румског оркестра у Кини ће сносити организатори фестивала.

Жалба незапослене породиље Драгане Тадић Чајкушић из Руме, којој није признато право на родитељски додатак, је одбијена јер мајка није имала пребивалиште у трајању од најмање три месеца пре рођења детета.

Одбијена је и жалба Ивана Цицваре из Хртковаца на решење Локалне пореске администрације.

Веће је донело и Решења о образовању Радног тела за управљање и контролу рада базена у купалишној сезони 2019. године, а састав је исти као и у претходној години. Председник Комисије је Александар Бундало, а чланови су Душан Љубишић, Војислав Миоковић, Милош Марковић, Добрица Макуљевић. Бундало је оценио да је формирање Комисије прошле године дало резултата, да су остварени већи приходи у односу на претходне године, те да ће се врло брзо направити прва процена стања на базену пред предстојећу сезону.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001