Општинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања

величина слова

15. април 2019.

У дугој традицији обуке и такмичења у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, Црвени крст Рума је ове године организовао Општинско такмичење. Такмичење је одржано у суботу, 13. априла 2019. године у ОШ“Змај Јова Јовановић“ у Руми, уз учешће укупно четрнаест екипа, осам екипа у категорији Подмлатка-основне школе и шест екипа у категорији Омладине-средње школе. Такмичење је релизовано на седам полигона прве помоћи, а учесници су на три радне тачке имали прилику да се информишу и едукују о појму и значају доровољног давања крви, програмима Промоција хуманих вредности и Смањење ризика од елементарних и других несрећа у локалној заједницикао и на полигона.

Током претходна два месеца велики број предавача и инструктора прве помоћи-здравствених радника и волонтера Црвеног крста, као и просветних радника, је своје стручно знање уложило у обуку младих и у припрему и организацију овог такмичења.

Резултати такмичења:

 

Подмладак:

1. ОШ “Душан Јерковић“ 8. разред

2. ОШ “Душан Јерковић“ 7. разред

3. ОШ “Вељко Дугошевић“ 8. разред

Омладина:

1. Омладина Црвеног крста Рума

2. Гимназија „Стеван Пузић“

3. СТШ “Миленко Брзак Уча“

Првопласиране екипе у обе категорије ће учествовати на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи, које ће се одржати 1. јуна у Сремској Митровици, у организацији Црвеног крста Војводине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001