Председник Скупштине Општине Рума осудио сваки вид насиља, позвао на политички дијалог и поручио да ће одборници штитити институције

величина слова

12. април 2019.

Kovačević i odborniciРума је средина која се пре свега одликовала по томе да вреднује политички дијалог, толеранцију, пристојност у политичком понашању и када год се у Руми политички живот одвијао у том тону она је постизала резултате, казао је на данашњој конференцији за медије председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић.

„Конференцију сам сазвао поводом одлуке одборника Српске напредне странке у Руми да се непосредно ставе у заштиту институција система Општине Рума и да не дозволе терор мањине над већином. Поучени негативним и лошим искуствима и свиме оним што се догађало током протеклих неколико недеља, покушајима упада у јавне установе и институције одборници СНС-а у румској Скупштини, као најодговорнији и непосредно изабрани представници грађана општине Рума одлучили су да стану у заштиту институција. Ми смо последњих неколико месеци сведоци да се један легитимни политички протест који се одвијао, из недеље у недељу, у многим нашим градовима, од једног прихватљивог политичког протеста, који није имао никаква обележја насиља, претворио у демонстрацију насиља. Из недеље у недељу, како је бројност протестаната на улицама наших градова опадала, све израженија је била потреба њихових организатора да пажњу на себе скрену изазивањем инцидената. То је довело и до упада и покушаја освајања Јавног сервиса Србије, блокаде зграде Председништва и Председника Србије, покушаја упада у Скупштину града Београда, до дивљаштва и хулиганских напада на на раднике који раде на изградњи главног града и покушаја да се спрече и развојне инвестиције у том граду. Ми као одборници, као они најодговорнији да штите политичку вољу грађана општине Руме, нећемо дозволити да се и у нашој општини тако нешто покуша и стаћемо у заштиту институција. Рума је средина која има вековну традицију у толеранцији не само у политичком смислу, већ и на националном и верском плану и ми нећемо дозволити да било која, ма колико агресивна била та мањина, покуша да своју политичку вољу и амбиције оствари рушилачким понашањем, агресијом и угрожавањем физичке безбедности било ког грађанина општине Рума и нећемо дозволити да се угрози безбедност институција“, поручио је Ковачевић и додао да је Рума ту своју опредељеност ка толеранцији исказала и јуче када је више од 1.000 Румљана било међу 38.000 грађана Војводине који су недвосмислено дали подршку председнику Републике Србије Александру Вучићу и развојним плановима Републике Србије.

„Рума мора остати симбол онога што је постала пре неколико година. Сведоци смо да се Рума последњих година препознаје пре свега по бројним привредним инвестицијама, као примамљива дестинација за најзначајније инвеститоре. Рума је успела да велику незапосленост сведе на стопу испод 10 процената, што је и био наш циљ. Рума се привредно и инфраструктурно развија, Рума је средина која подједнако улаже у развој спорта, културе и друштвени стандард. Рума мора да остане општина у којој је бесплатан вртић доступан свој деци, где је бесплатан превоз доступан за све најугроженије категорије становништва. Рума мора да остане средина у којој ће се развијати школство, здравство, а све то можемо само само уколико развијемо привредне активности. Привредне активности можемо развијати само ако сачувамо имиџ стабилне средине. Без политичких трзавица и политичке средине у којој се политичке одлуке доносе у политичким институцијама а не на улици“, истакао је Ковачевић и поновио да одборници неће дозволити да било ко своје политичке амбиције остварује рушилачким и агресивним понашањем.

„Бићемо овде у инстуцијама Општине Рума, чуваћемо их и нећемо дозволити да их нико угрози. Остаћемо овде све док надлежни државни органи, у које имамо поверења, не почну коначно да раде свој посао и стану на пут било каквом виду агресије, дивљаштва и варварског понашања“, нагласио је Ковачевић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001