Румски Дом здравља обележио Светски дан здравља

величина слова

8. април 2019.

Dan otvorenih vrata u Domu zdravlja RumaУ недељу 7. априла, према препоруци Министарства здравља Републике Србије, у Дому здравља Рума" је одржан „Дан отворених врата“ који је посебно допринео значају датума који се обележава као Светски дан здравља.

Активности су протекле у веома добром одзиву пацијената који су приликом посете могли да ураде ЕКГ, контролу шећера, холестерола и триглицерида у крви, да обаве превентивни, саветодавни преглед код доктора опште медицине. Могли су да преконтролишу крвни притисак и да, што је за пацијенте имало велики значај, обаве преглед код специјалисте за ОРЛ и Интерну медицину.

За осам часова прегледано је 96 наших суграђана, урађено је 89 контрола крвног притиска и контрола гликемије у капиларној крви, 58 холестерола и триглицерида и ЕКГ је желело да уради 68 пацијената и обави преглед код интернисте.

Велики број пацијената је желео да преконтролише и слух те је број прегледаних код доктора специјалисте за ухо-грло-нос био 78. Два пацијента су након интернистичких прегледа упућена у Службу Хитне медицинске помоћи на даље збрињавање.

 

Акцији су се придружили и најмлађи суграђани у организацији Саветовалишта за младе Службе за здравствену заштиту школске деце. Маме и тате су са децом предшколског узраста учествовали у креативној радионици о здрављу и како га сачувати, а потом су деца школског узраста учествовала у другој радионици на тему очувања здравља и здравим стиловима живота.

Дан отворених врата“ у нашој установи је протекао врло успешно, изјавила је директорица румског Дома здравља, др Јелена Стојанац Мрачевић. Превентивни прегледи су веома важни за очување здравља, а број пацијената који је дошао указује на чињеницу да постоји свест о значају превенције и жеља да сачувамо наше здравље. Ово је уједно била и прилика да суграђани који немају регулисано здравствено осигурање обаве превентивну контролу те су све активности протекле уз осмех и обострано задовољство.

Ми смо ДОМ здравља и оно што увек учинимо на крају је да нашим корисницима пожелимо првенствено добро здравље, рекла је др Јелена Стојанац Мрачевић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001