Мобилни тим за инклузију Рома добио возило и рачунар

величина слова

12. март 2019.

Стална конференција градова и општина (СКГО) је 11. марта 2019. године уручила 30 аутомобила и рачунара градовима и општинама које имају формиране мобилне тимове за инклузију Рома, а у циљу подизања њиховог капацитета и адекватног функционисања. Возила фиат типо и рачунаре донирала је Европска унија у оквиру Програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“, који реализује СКГО, а главни корисник је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Општина Рума је једна од 30 локалних самоуправа које су добиле ову донацију. Мобилни тим за инклузију Рома је већ формиран како у Руми тако и у преосталих 29 општина. Сврха ових тимова јесте да обилазе социјално угрожене категорије, пре свега Роме. Сам тим је сачињен од стране људи чије институције и установе се већ дуги низ година баве како Ромима тако и другим социјално угроженим категоријама. Њихов основни задатак јесте да дођу до тих људи будући да су они за сам систем социјалне заштите у већини случајева невидљиви. То су социјални радници, координатори за ромска питања, психолози и сви други сарадници.

Војислав Миоковић„Ова донација је са једне стране потврда наших напора, јер нико вам неће ништа пружити уколико се ви сами не трудите и не кренете нешто да радите. Ми смо локална самоуправа која даје преко 130 милиона динара у оквиру самог сектора социјалне заштите и свакако да ћемо и убудуће наставити са тим улагањима и досадашњим напорима“, рекао је Војислав Миоковић, шеф Кабинета председника општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001