У оквиру кампање "Будућност Србије" председник Србије Александар Вучић посетио румску општину

величина слова

8. март 2019.

Боравећи у Срему, у оквиру кампање „Будућност Србије“ председник Србије Александар Вучић је обишао италијанску фабрику „Ла линеа верде“ у Добринцима. Он се том приликом обратио и великом броју окупљених грађана који су дошли из свих делова румске општине, подсетивши да је држава доста улагала у Руму у протеклом периоду, да је он сам лично учествовао у отварању више фабрика, те да је задовољан што данас Руму може да види као једну од најуспешнијих општина, у односу на године уназад, када је била на зачељу сремског региона.

"Желим да Рума напредује још брже и снажније, а то не бисмо могли без вас, без ваше подршке и без ваше помоћи. Те фабрике су значиле и много више новца за локалну самоуправу, зато сам задовољан што и овде у Добринцима и многим другим селима бројне улице су асфалтиране, уређени вртићи, домови здравља, али то може да буде још боље.Наставићемо даље да радимо на развоју Руме. Тако 425 милиона евра кошта аутопут Рума-Шабац са мостом на Сави и одатле креће брза саобраћајница до Лознице. Рума ће бити најбоље повезано место у читавом чворишту аутопутева. Иза тога следи пут Рума-Нови Сад и то је још једна шанса за Руму. Што би некад стари Римљани говорили „Сви путеви воде у Рим“ сад сви путеви воде у Руму", рекао је у свом обраћању председник Вучић искористивши прилику и да свим женама пожели срећан 8. март.

"Желим пре свега да женама честитам празник и да им се захвалим за све оно што чине за нашу земљу и за нашу децу", казао је председник Вучић.

Председник је оценио и да држава издваја значајна средстваза убрзани развој Срема и Мачве.

"То можемо данас да радимо зато што имамо стабилне јавне финансије, стабилну финансијску ситуацију у држави онако како има и Рума. Рума је некада дуговала по 500 милиона, а данас свакога дана има најмање сто милиона динара на свом рачуну.Смањујемо, због наше деце,дугове на државном нивоу. Били су 78 одсто бруто домаћег производа, данас су 50 одсто и још ћемо да их смањујемо. Зато је било важно да имамо вашу подршку за тешке реформе и хвала вам што смо у томе успели. Хвала и што сте веровали у нас када је било тешко. Ове године ћемо поново повећати пензије и плате, а све на сигурним ногама да државу даље не задужујемо", истакао председник Републике Србије.

Након обраћања грађанима, Вучић је са сарадницима, председником Општине Рума, Слађаном Манчићем, шефом Посланичког клуба СНС-а, др Александром Мартиновићем, председником Владе Ап Војводине, Игором Мировићем, министром пољопривреде, Браниславом Недимовићем и помоћником министра пољопривреде, мр Ненадом Катанићем, обишао погон у добриначкој компанији „Ла линеа верде“.

"8 милиона евра је уложено у робу, опрему и овај објекат. Веома сам срећан што је тако. И Покрајина и Република ће наћи начина да пре свега додатно субвенционишу прераду у пољопривреди, јер је то фаза која нам је недостајала. Са поносом хоћу да кажем људима да када купе овакву салату у нашим продавницама, да купују најбољу, то је салата која је после пет сати са њиве стигла у наше продавнице. Свеже, чисто, изванредно, са наших њива и они који се здраво хране, за разлику од мене, могу да уживају у овим нашим производима. Мислим да смо пројектима и уредбама које смо донели да учествујемо и са по 50 одсто у опремању машинама и куповини нове опреме, људима дали додатни подстицај да могу да раде више.Срећан сам што ову српску салату и упаковану могу да показујем и да је производимо и извозимо", рекао је Александар Вучић након обиласка производних погона.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001