Припреме АНИП-а за обележавање великог јубилеја

величина слова

4. фебруар 2019.

ANIPАнсамбл народних игара и песама "Бранко Радичевић" из Руме прославља ове године 50 година постојања. Велики јубилеј ће бити достојно прослављен, а тим поводом биће издата и монографија посвећена раду АНИП-а.

Како би се што квалитетније и свеобухватније припремио материјал за монографију, АНИП "Бранко Радичевић" је позвао све грађане који су на било који начин били повезани са друштвом, или имају фотографије и документе о раду друштва да их контактирају.

Јубилеј пола века постојања ће прославити и Градски тамбурашки оркестар „Бранко Радичевић“, с обзиром да су данашња два друштва основана као једно, тада под називом KУД „Бранко Радичевић“.

Руководства друштва су се 2000. године договорила да се KУД раздвоји на фолклорно и тамбурашко друштво и од те године они раде као самостална удружења. Због заједничких почетака, све што АНИП прикупи од историјске грађе биће драгоцено и за наш градски тамбурашки оркестар.

Сви грађани који сматрају да могу помоћи АНИП-у "Бранко Радичевић" могу их контактирати на мејлове:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001