Зимске службе настављају са чишћењем снега у Општини Рума

величина слова

24. јануар 2019.

Готово 45 тона соли бачено је до сада на путеве првог приоритета у румској општини. Председник Општине Рума Слађан Манчић напомиње да је ситуација у овом моменту задовољавајућа и да су зимске службе тренутно ангажоване на чишћењу снега са путева другог приоритета.

"Све зимске службе су на терену, тражили смо од њих пуну приправност и правовремену реакцију, јер су на време добили упозорење на падавине и да се оне очекују и у наредним данима. Ангажовано је шест камиона са грталицом и посипачима, један трактор, а у чишћење снега су  укључени и радници "Комуналца" који уклањају снежни покривач са тротоара у центру града, испред школа, вртића, Дома здравља и других важних институција. Мислим да је ситуација тренутно добра, настављамо и даље да радимо на територији целе општине и надам се да ћемо успети да омогућимо да све саобраћајнице буду проходне. У сваком случају упућујемо апел и возачима да прилагоде брзину кретања возила условима на путу и због своје безбедности и због безбедности других учесника у саобраћају", рекао је Манчић.

У току чишћења снега није било критичних ситуација, каже председник Манчић, а неке непредвиђене ствари, попут евентуалног квара на механизацији се решавају у ходу.

"У Павловцима и Малим Радинцима због конфигурације терена је пракса да механизација прво оде тамо и очисти снег. Трудимо се да снег очистимо у што ширем појасу и да механизација прође кроз све улице", истакао је Манчић.

Из Штаба за ванредне ситуације упућен је апел и грађанима да очисте снег исред својих кућа, зграда и локала.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001