Концерт на Градском тргу за дочек православне Нове године

величина слова

10. јануар 2019.

Tamara i SladjanПравославну Нову годину Румљани ће ове године на Градском тргу у Руми дочекати уз песме Милана Динчића Динче и Тамаре Милутиновић.

Реч је о младим извођачима народне музике, који су за кратко време стекли велику популарност, а у прилог томе треба рећи и да песма Тамаре Милутиновић "Хајде да зажмуримо" на YouТube-у има близу 25 милиона прегледа.

Ово је иначе шеста година заредом како Општина Рума, у сарадњи са Културним центром "Брана Црнчевић" организује дочек популарне српске Нове године на Градском тргу.

Тим поводом данас је у Градској кући у Руми одржана конференција за јавност на којој су говорили председник Општине Рума Слађан Манчић и певачица Тамара Милутиновић.

"Одлучили смо да овог пута за дочек српске Нове године наступе млади извођачи, пуни енергије и верујем да ће овај концерт привући велики број, пре свега, младих људи и да ће публика уживати. Динча је певач који већ неколико година на естради, Тамара је тек кренула да гради каријеру, сматрам успешно, о чему сведоче и милионски прегледи њених песама на интернету, што је свакако за респект. Ми смо као општина познати по бројним манифестација и концертима који се одрже у току једне године, тако да сам сигуран да ће све протећи у најбољем реду", рекао је Манчић.

Млада певачица Гранд продукције Тамара Милутиновић се захвалила румској локалној самоуправи на позиву и додала да ће се и она и Динча потрудити да направе незаборавну атмосферу, те да ће се у разноврсном репертоару наћи за сваког понешто.

Milutinovic i Mancic"Позвала бих све Румљане да у недељу дођу на концерт, обећавам добру журку и леп провод. Моје песме су базиране на срећи и љубави, позитиван став је оно што је и публика препознала у мени. Ја од тога нећу одступати, тако да сви који дођу на концерт имаће прилику да уживају у једној веселој атмосфери, пуној оптимизма, баш онако како и треба, да се закорачи у Нову годину", истакла је Тамара.

Програм дочека почиње у 21.00 час, а накратко ће бити прекинут у поноћ због ватромета и молебана који ће служити свештеници Православне црквене општине Рума.

"Трудимо се да чувамо нашу традицију, да негујемо наше културно - историјско и духовно наслеђе, тако да ће и ове године у програму дочека учествовати и свештенство Српске православне цркве, које ће служити молебан. Морам још једном апеловати на грађане да не користе пиротехничка средства, контрола ће ове године бити ригорознија. Заправо, ватромет у поноћ је нешто што ће увеличати сам дочек, тако да нема потребе да се бацају петарде, које и те како могу да угрозе безбедност свих на Градском тргу", поручио је Манчић.

АПЕЛ: Како би сви грађани могли несметано и безбедно да уживају у програму и ове године ће се повести посебна пажња о забрани употребе пиротехничких средстава, уношењу стаклене амбалаже и личног наоружања у зони одржавања концерта.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001