Бадње вече у Руми

величина слова

6. јануар 2019.

Православни верници широм света прослављају Бадње вече. У свим православним храмовима у румској општини тим поводом одржана су богослужења, а након литургија уприличено је традиционално паљење бадњака.

Велики број Румљана присуствовао је вечерас литургији и паљењу бадњака у Храму Силаска Светог Духа на апостоле, а свечаном чину присуствовали су и представници локалне самоуправе предвођени председником Општине Рума Слађаном Манчићем.

„Свим православним верницима из наше општине, и у Србији, пожелео бих срећно Бадње вече и предстојећи Божић уз традиционални поздрав - Мир Божји, Христос се роди! Нека сви грађани празнике проведу у здрављу, срећи, весељу и благостању, у кругу својих породица, са својим најумилијима, комшијама, пријатељима, кумовима, онако баш како то наша традиција и налаже“, поручио је председник Манчић.

Посебно одушевљење међу најмлађим Румљанима изазвали су румски коњаници и фијакеристи који подсетили на не тако давна времена када су упрегнути коњи били неизоставан део прославе Божића.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001