Нова улагања у школске објекте - Радови у Жарковцу и Кленку

величина слова

6. децембар 2018.

Улагањима у подручну школу у Жарковцу и Oсновну школу 23 октобар" у Кленку завршавају се радови на унапређењу услова у школским објектима на територији румске општине.

У 2018. години из општинског буџета је за санацију, адаптацију и реконструкцију школских и предшколских објеката уложено око 35 милиона динара.

У школе у Кленку и Жарковцу овог пута је инвестирано око 1,3 милиона динара без ПДВ-а, а радове је данас обишао шеф Кабинета председника Општине Војислав Миоковић.

Овде завршавамо овогодишња улагања, максимално смо искористили лепо време. Вредност улагања у Кленку је укупно око милион динара без ПДВ-а. На захтев школе реновирамо тоалете, а након тога ће се приступити и санацији топловода, будући да постоје проблеми са грејањем у фискултурној сали. Прошле године је такође уложено милион динара у ову школу када су рађени подови и централно грејање", рекао је Миоковић и додао да су у школи у Жарковцу са око 300.000 динара(без ПДВ-а) финансирани радови на адаптацији унутрашњости објекта, који су обухватили столарију, поправку паркета и кречење свих просторија.

Сама чињеница да смо данас у школи која има преко две стотине ученика и у једној школи која има скоро десет пута мање ученика говори о томе да водимо рачуна о равномерном развоју. Пре месец дана смо били у школи у Павловцима где немамо ни десет ученика и где смо такође имали улагања око пола милиона динара. Сигуран сам да ћемо и убудуће наставити са овом праксом и да ћемо догодине моћи да кажемо да не постоји ниједан објекат што месних заједница, што установа, васпитно-образованих објеката у које нисмо нешто уложили", поручио је Миоковић и напоменуо да већ постоји план улагања за наредну годину.

Имамо неколико објеката попут Пољопривредне, односно, Техничке школе где је потребно уложити нова средства, а такође планирамо и улагања у мањим објектима, попут школе у Доњим Петровцима", истакао је Миоковић.

Радови на школи у Кленку су били више него неопходни тврди директорка те образовне установе Јасмина Поповић.

"Драго нам је што се врши реконструкција тоалета јер тиме подижемо хигијенско-здравствене услове на виши ниво. Старе фотографије тоалета најбоље сведоче о неопходности радова. Очекујемо да ће ускоро кренути и радови на топловоду у сали. Цеви су доста старе, дотрајале и то је проблем који ћемо на задовољство свих нас брзо решити", каже директорка Поповић.

Слађана Кулачин, председница МЗ Кленак сматра да је добра сарадња месне заједнице и Општине Рума покренула на боље много тога у селу.

Могу да се похвалим изузетном сарадњом Месне заједнице Кленак и Општине Рума. Наишли смо на разумевање и готово све наше захтеве Општина Рума је подржала. Драго ми је што се води рачуна о равномерном развоју, јер добра сарадња месне заједнице са локалном самоуправом није само у случају Кленка, већ је очигледна и када су у питању друга села из наше општине", рекла је Слађана Кулачин.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001