Међународни дан волонтера

величина слова

5. децембар 2018.

Црвени крст Србије сваке године обележава Међународни дан волонтера. Ове године Међународни дан волонтера се обележава под слоганом „Волонтери граде отпорне заједнице“. Kао највећа и најстарија волонтерска организација у земљи подсећа да су волонтери незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју и да је њихов учинак вишеструк. Волонтирање осим што решава проблеме угрожених категирија становништва, оно и изграђује личност оних који волонтирају и помаже друштву да се упути у хуманијем смеру развоја и солидарности. Волонтерски рад у оквиру Црвеног крста представља свесно поклањање времена, вештина, знања и енергије за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде. Волонтери могу бити особе из свих друштвених група, свих узраста и имовинских стања, а активности на којима се ангажују такође варирају од учествовања у периодичним акцијама до сталних програма.

Волонтери раде на унапређењу своје заједнице и истовремено кроз рад, бригу и учење мењају своје животе и животе својих суграђана Црвени крст Србије укључује у свој рад 60.000 волонтера. Од тог броја је 20% старијих, 20% је средњих година и радно способно, а 60% чине млади волонтери, a заједници поклоне 850.000 сати стручног добровољног рада.

Црвени крст Рума се захваљује свима који несебично поклањају своје знање, вештине, време и љубав и пружају помоћ људима у невољи.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001